LV EN LT RU DE

PASĀKUMI Rēzeknē OKTOBRĪ, 2020

01.10.2020-31.10.2020, Rēzekne
1.oktobrī plkst. 19.00
Pirmizrāde! Antons Čehovs “Kaija”. Apolitisks mīlas stāsts
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 7,00 € NBKN tālr. 64622182 teatrisjoriks.lv
Skumjš mīlas stāsts, ko Antons Čehovs savā laikā nodēvējis par komēdiju. Vai tajā vispār var būt kaut kas smieklīgs? Dažādu cilvēku likteņi, cerības, sapņi un pāri visam mīlestība – ciešanu un sāpju pilna, formāla un vajadzīga. 21.gadsimta bilingvāla “Kaija” uz Rēzeknes teātra “Joriks” skatuves.
Režisors: Mārtiņš Eihe. Scenogrāfija: Paraskēva Deikina. Kostīmu māksliniece: Inga Siliņa. Tulkojums: Ieva Struka. Lomās: Jana Ļisova, Sandija Dovgāne, Tatjana Suhiņina-Pecka, Jekaterina Garfunkele, Larisa Beilo, Kristīne Klimanova, Edvīns Klimanovs, Kārlis Tols, Aivars Pecka, Vladimirs Petrovs un Genādijs Voronovs.
Izrāde latviešu un krievu valodā. Izrādes ilgums: 3h (ar starpbrīdi). Ieteicamais vecums: 14+

Līdz 1. oktobrim
Latgales podnieku dienu 2020 izstāde
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Ieejas maksa muižā: 1,50–2,50 € luznavasmuiza.lv
Izstādē piedalās vairāk nekā 30 Latgales podniecības meistari ar jaunākajiem darinājumiem. Svētku reizē aicināti arī meistari, kuri beiguši aktīvo darbību. Vienuviet skatāmi virpoti un lipināti, krāšņi glazēti un niansēm bagāti reducēti ikdienā lietojami un dekoratīvi trauki. Par godu podnieku dienu 40. gadadienai ir eksponēta kopīgi darināta servīze. Izstādi kuplina kalēja Jāņa Ļubkas metālkalumi.

2. oktobrī plkst. 18.00
Teatralizēta cirka izrāde “Bagātību sala”
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Biļetes: 6,00–12,00 € bilesuparadize.lv Rēzeknes KN tālr. 64622066   rezekne.lv
Latvijas kultūras un izklaides biedrība “Kolizej” aicina uz spilgtu, muzikālu, teatralizētu cirka šovu “Bagātību sala”.
Bagātību sala – šovs par piedzīvojumiem, pirātiem, bezgalīgās jūras un kaut kā nezināmā tēmu. Šova varoņi devās ceļojumā, taču vētra izmainīja visus plānus. Sala, kurā ekipāža satika rītu, ne tikai slēpa pārsteigumus un dārgumus, bet arī bīstamus piedzīvojumus. Aizraujošais sižets, negaidītie likteņa pagriezieni, daudz humora un cirka – lūk, kas gaida viesus šajā šovā. Lielisks garastāvoklis un iespaidu jūra ir garantēti! Izrādē ir izmantoti klaunu priekšnesumi, žonglēšana, ekvilibrs, vingrošana, ilūzija, ķīniešu lauvas un citi pārsteigumi.
Vecuma ierobežojums 2+ (ieeja bērniem līdz 4 gadiem ar pieaugušo, neaizņemot atsevišķo vietu, ir bezmaksas). Izrādes ilgums: 1 stunda 30 minūtes (ar starpbrīdi). Rīkotājs: Kolizej, LKIB

Līdz 2. oktobrim
Elektroniskās skulptūras. Eirika Brandala interaktīvo darbu izstāde
3. stāva konferenču zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Bezmaksas latgalesgors.lv
Studējot mūzikas kompozīciju, Latvijā dzīvojošajam norvēģu māksliniekam radusies interese par elektronisku skaņas skulptūru veidošanu, kurās atklāts elektrisko shēmu iekšējais skaistums. Izvietojot shēmas arhitekturālā veidā, tās no funkcionāliem objektiem pārtop par mākslas objektiem.

Līdz 7. novembrim
Starptautiska mākslas izstāde “Tikšanās: mākslinieces Sofija Romere un Anna Romere” sadarbībā ar Šauļu “Aušros” muzeju (Lietuva)
Latgales Kultūrvēstures muzejs, 3. stāva izstāžu zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja, tālr. 64622464   rezekne.lv
Sofijas Romeres (Lietuva) un Annas Soltanes-Romeres (Latvija) izstāde ir divu mākslinieču – muižnieku Romeru dzimtas pārstāvju – satikšanās radošās darbības atspoguļojumā. Gan Sofija, gan Anna ir ieprecējušās Romeru ģimenē 20. gs. sākumā, kļūstot par daļu no plašās Romeru dzimtas mākslinieku plejādes. Abu sieviešu dzīves gājumā ir daudz kopīga un daudz arī atšķirīga, taču viņas vieno reālistiski romantiskais skatījums uz apkārtējo pasauli, kas atklājas akvareļos, eļļas gleznās un grafikās. Izstāde tapusi sadarbībā ar Šauļu “Aušros” muzeju un Lietuvas Kultūras padomes finansiālo atbalstu.

3. oktobrī plkst. 13.00
“Joriks” Jauniešu teātra studijas monoizrāde “Aisedora Dunkane”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Mazā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Ieeja brīva. Ielūgumus var saņemt NBKN kasē. NBKN tālr. 64622182   teatrisjoriks.lv
Rēzeknes teātra “Joriks” Jauniešu teatrālās studijas muzikāla monoizrāde par ASV dejotāju un viņas daiļradi.   Režisore: Larisa Ščukina. Aisedoras Dunkanes lomā Darja Greitāne.

3. oktobrī plkst. 15.00
Jauktais koris “Lai top”! Koncertprogramma “Tevi nevaru izdziedāt dziesmā”
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Biļetes: 3,00 € luznavasmuiza.lv
Oktobra sākumā muižas Kulturys škiunī ar koncertprogrammu “Tevi nevaru izdziedāt dziesmā” viesosies Ļaudonas pagasta jauktais koris “Lai top!” diriģenta Jāņa Trūpa vadībā. Kora repertuārā iekļautas dažādas dziesmas gan no latviešu kora mūzikas klasiķu darbu klāsta, gan latviešu tautas dziesmu apdares, gan jauno komponistu dziesmas. Sevišķi mīļas korim ir kļuvušas Jāņa Lūsēna dziesmas.

4. oktobrī plkst. 15.00
Rūdofs Blaumanis “Nezāle”. Kustību izrāde
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 5,00–7,00 € NBKN tālr. 64622182   teatrisjoriks.lv
Jānis – četrpadsmit gadus vecais, spēcīgais, sārtais zēns ar spītīgi mirdzošajām acīm kādu dienu, pēc kārtējā pēriena saņemšanas, aiziet uz tiesu un apsūdz savu pāri darītāju. Pretī viņš saņem pamatīgu rājienu un tiek iepazīstināts ar tiesas priekšsēdētāju Biezumnieku. Pēc šīs tikšanās mainās visa Jāņa atlikusī dzīve.   
Režisore: Paula Pļavniece. Horeogrāfe: Liāna Merņaka-Ņikitina. Video: Evita Bēta. Balss: Laura Atelsone. Izrādē piedalās Stoptime Dance Studio dejotāji, Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi un Vladimirs Lavrentjevs Edvīna Klimanova vadībā. Izrāde latviešu valodā. Ieteicamais vecums: 12+. Pirmizrāde 28.02.2019.

8. oktobrī plkst. 18.00
“Slaktiņa dievs”. Latvijas Nacionālā teātra viesizrāde
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 8,00–12,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Divu situētu ģimeņu starpā izceļas konflikts. Taisnības meklējumos ģimenes apmaldās pārliecībā, kā audzināt bērnus, kas ir ģimene un kāda ir pati pasaules kārtība. Šis būs stāsts par vecākiem, par to cik ļoti visi gribam būt civilizēti, un, protams, mums katram vienmēr būs sava taisnība. Lomās: Jānis Āmanis, Inga Misāne-Grasberga, Evija Krūze un Mārtiņš Egliens. Režisore Daiga Kažociņa.

10. oktobrī plkst. 15.00
Franču mūzikas koncertprogramma “Les Métanuits”. Duets Roberto Negro & Emils Parisjēns
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Biļetes: 5,00–9,00 €   luznavasmuiza.lv
Franču mūziķu – saksofonista Emila Parisjēna (Emil Parisien) un pianista Roberto Negro – koncertprogramma “Les Métanuits” ir Ģērģa Ligeti skaņdarba stīgu kvartetam Nakts metamorfozes veikls pārlikums saksofonam un klavierēm. “Jazz Magazine” koncertprogrammu raksturojis kā brīnišķīgi paveiktu pārrakstīšanas, marķēšanas un improvizācijas darba rezultātu, kas iemieso Roberto Negro izpildījumam piemītošo fantāzijas un amizantuma un Emila Parisjēna prasīgā dāsnuma noti.

10. oktobrī plkst. 18.00
Neona šovs
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Biļetes: 8,00–12,00 € bilesuparadize.lv Rēzeknes KN tālr. 64622066   rezekne.lv
Gaismas, neona šovs, kas aizrāvis vairāku valstu skatītājus, pirmo reizi ieradies arī Latvijā. Laika mašīna skatītājus pārcels atpakaļ pagātnē un nogādās nākotnē. Senā Ēģipte, pirāti, citplanētieši, lāzercilvēki un citi stāsti. Modernākās gaismu datortehnoloģijas, neona maģijas priekšnesumi pārsteigs gan mazos, gan lielos skatītājus. Organizators: Tigris Events, SIA

10. oktobris 18.00
Grupa “Carnival Youth”. Latviešu kinomūzikas programma “Naivais ku-kū”
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 15,00–20,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Latviešu kinomūzikas programmā “Naivais ku-kū” grupa “Carnival Youth” spēlēs dziesmas no latviešu kino filmām. “Dzeguzes balss”, “Rītprūsija”, “Skauģa dziesma” un virkne citu klasikas un nupat pirmizrādīto filmu skaņu celiņu spožāko pērļu.

No 11. oktobra pārcelts uz 2021. gada pavasari
Aleksandrs Ivanovs un grupa “Rondo”. Grupas 35 gadu jubilejas koncerts
Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē   latgalesgors.lv

11. oktobrī plkst. 17.00
F.Vebērs “Vakariņas ar muļķi”. Komēdija
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 5,00–7,00 €    Biļetes, kas iegādātas uz 29. marta un 10. maija izrādēm, jāapmaina NBKN kasē, tālr. 64622182   teatrisjoriks.lv
Pjērs Brošāns ir nedaudz snobisks izdevējs, kurš izklaidējas kopā ar sev līdzīgiem domubiedriem iknedēļas vakariņās, kuru galvenais nosacījums – katram jāpaņem līdzi kāds vientiesis – muļķis. Saprotams, ka muļķis nezin, ka šajās vakariņās viņš ir galvenais izsmiekla objekts. Ierasto notikumu gaitu izjauc radikulīta lēkme, kuras dēļ galvenais varonis ir spiests palikt mājās un turklāt kopā ar savu muļķi Piņonu, un tālākie notikumi attīstās ģeometriskajā progresijā – jo vairāk muļķis palīdz, jo nelabojamāka kļūst situācija, un gala rezultātā tā izvēršas par katastrofu – pazaudēta sieva, mīļākā, nodokļu inspektora vizīte mājās.   
Iestudējuma radošā komanda: režisors: Genādijs Voronovs, scenogrāfija: Marfa Gudkova (Krievija). Lomās: Aivars Pecka, Marats Efendijevs, Jekaterina Garfunkele, Tatjana Suhiņina-Pecka, Edvīns Klimanovs, Vladimirs Petrovs un Genādijs Voronovs. Ieteicamais vecums: 12+. Izrāde krievu valodā. Izrādes ilgums: 2h (ar starpbrīdi). Pirmizrāde: 25.01.2020.

13. oktobrī plkst. 17.30 un 20.00
Operdziedātājas Elīnas Garančas solokoncerts
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 30,00–60,00 €, GORS Jāveic biļešu maiņa!   latgalesgors.lv
Mecosoprāns Elīna Garanča ir viena no pieprasītākajām operdziedātājām pasaulē, kura ar solokoncertu pirmo reizi uzstāsies Latgales vēstniecībā GORS. Slavenās dziedātājas skatuves partneris Latvijas koncertos būs viens no pasaulē labākajiem koncertmeistariem – izcilais skotu pianists Malkolms Martino.

Līdz 15. oktobrim
Gulbenes TLMS “Sagša” izstāde “Brīdis”
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Ieejas maksa muižā: 1,50–2,50 €   luznavasmuiza.lv
Gulbenes kultūras centra Tautas lietišķās mākslas studijas “Sagša” meistaru un Gulbenes keramiķu – Ingrīdas Magones un Laimdotas Kliesmetes – darbu izstādes “Brīdis” pamatā stāsts par laikmetu, kurā dzīvojam. Ikdienā, steidzoties padarīt pēc iespējas vairāk, bieži zaudējam saikni ar sevi, jo nav laika pabūt vienatnē. Izstādē skatāmas TLMS “Sagša” dalībnieku dažādos laikos darinātās mājas lietas un Gulbenes mākslinieces Sandras Dikmanes melnbaltas fotogrāfijas, kā arī māla trauki, svečturi, vāzes un linu dvieļi ar rotātiem galu noslēgumiem.

Līdz 15. oktobrim
Fotoizstāde “Gudro suņu brīvdienas”
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Ieejas maksa muižā: 1,50–2,50 €   luznavasmuiza.lv
Valtera Poļakova fotoizstāde “Gudro suņu brīvdienas” ir veltījums servisa suņiem – ikdienas palīgiem cilvēkiem ar redzes vai kustību traucējumiem. Izstādes rīkotājs ir suņu biedrība “Teodors”, kas rūpējas par šo suņu atbalstu un attīstību Latvijā. Izstādes autors vēlējies izcelt suņus viņu atpūtas mirkļos, tādējādi virzot stāstu par nozīmīgo darbu, ko četrkājainie draugi veic, pretī prasot vien patiesu mīlestību.

No 16. oktobra līdz 15. novembrim
Izstāde “Rīgas mīti”
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Ieejas maksa muižā: 1,50–2,50 €   luznavasmuiza.lv
Sadarbojoties ar Gētes Institūtu Rīgā un komiksu žurnālu “kuš!”, Lūznavas muižā skatāma komiksu izstāde “Rīgas mīti”, kurā Latvijas un Lietuvas komiksu mākslinieki vizuālos stāstos atklāj dažādus mītus par Rīgu. 2020. gada jūlijā komiksu māksliniece Marlēne Krauze (Marlene Krause) ar Gētes Institūta Rīgā atbalstu vadīja divu nedēļu radošo komiksu darbnīcu tiešsaistē, kuru rīkoja komiksu žurnāls “kuš!”. Tūrisma kritiķis un pilsētas blogeris Mārtiņš Eņģelis īsos video iepazīstināja darbnīcas dalībniekus ar šaušalīgiem, smieklīgiem un patiesiem mītiem par Rīgu, kurus darbnīcas dalībnieki izmantoja kā iedvesmas avotu komiksu veidošanā.
Izstādē skatāmos darbus radījuši mākslinieki: Agate Lielpētere, Anna Malicka, Jana Ribkina, Jurijs Tatarkins, Katrīna Latve, Kristīne Martinova, Linda Gabarajeva, Linda Ivanova, Mārtiņš Zutis, Pauls Rietums, Renāte Kloviņa, Terēze-Talita Rozenblate, Tonijs Strods, Vivianna Maria Stanislavska no Latvijas un Ula Šimulynaitė no Lietuvas.

No 16. oktobra pārcelts uz 2021. gada rudeni
Dziesmu spēle “Šveiks. Toreiz un tagad”
Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē   latgalesgors.lv

17. oktobrī plkst. 15.00
Koncertprogramma “Čurļoņa ceļā”. Pianists Roks Zubovs un M. K. Čurļoņa mājas koris (Viļņa)
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Biļetes: 3,00–4,00 €   luznavasmuiza.lv
Koncertprogrammā “Čurļoņa ceļā” komponista un mākslinieka Mikaloja Konstantīna Čurļoņa mazmazdēls, lietuviešu pianists un Kauņas Mūzikas akadēmijas profesors Roks Zubovs un Viļņas Čurļoņa mājas koris izpildīs M. K. Čurļoņa apdarinātās lietuviešu tautasdziesmas. Čurļoni vēsturiski ar Lūznavas muižu saista muižnieku Kerbedzu dzimta, kuras īpašumos slavenais lietuvietis savulaik radis iedvesmu un atpūtu, bet simbolisko draudzības ceļu mūsdienās ļauj turpināt tieši Roks Zubovs.

17. oktobrī plkst. 19.00
Grupas “Skyforger” koncerts
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 12,00–25,00 €   latgalesgors.lv
Rēzeknē ar vērienīgu labāko dziesmu koncertu viesosies “pagan metal” grupa “Skyforger”. Koncerta programmā tiks iekļautas labi zināmas dziesmas no visiem grupas albumiem: “Migla rasa”, “Ķēves dēls”, “Rāmava”, “Kad Ūsiņš jāj”, “Nekas nav aizmirsts” u. c. Koncerta pirmajā daļā pēc gada pārtraukuma uzstāsies latgaliski dziedošā “folk metal” grupa “Green Novice”.

18. oktobrī plkst. 15.00
“Tiņanova rudens Rēzeknē” Sergeja Jeseņina 125. gadadienai veltīta tikšanās “Dzīvais Jeseņins”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Ieeja brīva. Ielūgumus var saņemt NBKN kasē, tālr. 64622182   rezekne.lv
Nacionālo biedrību kultūras namā katru gadu 18. oktobrī notiek deklamācijas vakars, kurā skan dzeja un proza no Jurija Tiņanova literāra krājuma. Jurija Tiņanova vārds piesaista starptautiskas inteliģences un zinātnieku uzmanību. Autora literāra mantojuma popularizēšana ir svarīga gan tagadējiem Rēzeknes iedzīvotajiem, gan nākamajām paaudzēm, sasaistot J. Tiņanovu ar viņa dzimto pilsētu.   Šogad pasākumā skanēs gan J. Tiņanova, gan jubilāra Sergeja Jeseņina dzeja. Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar NVO “Rēzeknes krievu kopiena”.

18. oktobrī plkst. 17.00
Grupas “Baritoni“ koncertprogramma “#Koncertsērija”
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 10,00–20,00 €   latgalesgors.lv
Grupa “Baritoni” plašāku atpazīstamību guva veiksmīgi piedaloties šova “X-faktors” otrajā sezonā. Aizvadītajā gadā grupa aktīvi koncertējusi Latvijā, Vācijā un Krievijā. Koncertā tiks izpildīti gan pasaules, Latvijas hiti, gan grupas oriģināldziesmas. Koncerts pārcelts no 10. maija.

19. oktobrī plkst. 19.00
Edgars Niklasons “Saturna vuordā”. Patiesību sadursmes vienā cēlienā
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 7,00 € NBKN tālr. 64622182   teatrisjoriks.lv
Stāsts par jaunu katoļu priesteri, kurš, atgriežoties savā dzimtajā ciemā, saskaras ar vietējo iedzīvotāju aizspriedumiem un izmirstošās vietas skarbo realitāti. Kādam priestera klātesamība ir laime, bet kādam – elle zemes virsū. Kāpēc viņš ticis nosūtīts uz savu dzimto pusi – vietu, uz kuru priesterus nemēdz sūtīt? Vai tiešām viņa nodomi kalpot katoļu draudzei ir tīri? Un kā tagad dzīvot meitenei, kura viņa dēļ zaudējusi ticību mīlestībai?
Iestudējuma radošā komanda: režisors: Edgars Niklasons, vizuālā koncepcija: Evita Bēta, mūzikas autors: Ēriks Zeps, horeogrāfija: Alise Putniņa. Lomās: Anastasija Rekuta-Džordževiča, Liena Šmukste, Artūrs Putniņš, Māris Skrodis un Ēriks Zeps. Izrāde latgaliešu, latviešu un krievu valodā. Izrādes ilgums 1h 10min (bez starpbrīža). Ieteicamais vecums: 16+   
! Izrādē smēķē. ! Izrādē lieto necenzētu leksiku. Pirmizrāde: 07.09.2020. Iestudējums tapis sadarbībā ar Valsts kultūrkapitāla fondu.

20. oktobrī plkst. 18.00
Antons Čehovs “Kaija”. Apolitisks mīlas stāsts
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 7,00 € NBKN tālr. 64622182   teatrisjoriks.lv
Skumjš mīlas stāsts, ko Antons Čehovs savā laikā nodēvējis par komēdiju. Vai tajā vispār var būt kaut kas smieklīgs? Dažādu cilvēku likteņi, cerības, sapņi un pāri visam mīlestība – ciešanu un sāpju pilna, formāla un vajadzīga. 21.gadsimta bilingvāla “Kaija” uz Rēzeknes teātra “Joriks” skatuves.
Režisors: Mārtiņš Eihe. Scenogrāfija: Paraskēva Deikina. Kostīmu māksliniece: Inga Siliņa. Tulkojums: Ieva Struka. Lomās: Jana Ļisova, Sandija Dovgāne, Tatjana Suhiņina-Pecka, Jekaterina Garfunkele, Larisa Beilo, Kristīne Klimanova, Edvīns Klimanovs, Kārlis Tols, Aivars Pecka, Vladimirs Petrovs un Genādijs Voronovs. Izrāde latviešu un krievu valodā. Izrādes ilgums: 3h (ar starpbrīdi). Ieteicamais vecums: 14+

No 22. līdz 25. oktobrim
Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “ORGANismi 2020”
Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē latgalesgors.lv
Jau piekto reizi Latgales vēstniecībā GORS notiks par tradīciju kļuvušais Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “ORGANismi”, kura mākslinieciskā vadītāja ir pasaulē pazīstamā mūziķe, ērģelniece Iveta Apkalna. Šogad festivāls svin piekto notikšanas reizi un tajā skanēs koncertprogrammas, kuras tieši festivālam gatavo pati Iveta Apkalna, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Raimonds Pauls, Gundars Āboliņš un mūziķi no Austrijas – ērģelnieks Valentīns Fjodorovs un arfiste Jūlija Kristīne Lukana.

22. oktobrī plkst. 18.00
Valentīns Fjodorovs un Jūlija Kristīne Lukana. Koncertprogramma “Ērģeles un arfa”
Mazā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 15,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Austrijas mūziķi, arfiste Jūlija Kristīne Lukana (Julia Christine Lukan) un ērģelnieks Valentīns Fjodorovs (Valentin Fheodoroff), koncertē kopā dažādās pasaules koncertzālēs jau piecus gadus. Unikālā duetā Johana Sebastiāna Baha, Sezāra Franka, Morisa Ravēla, Kloda Debisī un citu komponistu skaņdarbos vareno ērģeļu balsis savīsies ar trauslajām arfas skaņām.

No 23. oktobra pārcelts uz 2021. gada pavasari
Boriss Grebenščikovs un grupa “Akvarium”. Koncertprogramma “Rasta Basta”
Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē latgalesgors.lv

24. oktobrī plkst. 15.00 un 18.00
Iveta Apkalna, Raimonds Pauls un LNSO
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 10,00–17,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Maestro Raimonds Pauls un ērģelniece Iveta Apkalna pirmo reizi spēlēs kopā īpašā festivālam radītajā koncertprogrammā kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kuru šoreiz diriģēs Jānis Stafeckis. Programmā Gijas Kančeli, Semjuela Bārbera un Raimonda Paula skaņdarbi, kurus jaunos aranžējumos un pārlikumos veidojusi komponiste Anna Veismane.

24. oktobrī plkst.12.00
Muzikāla izrāde bērniem “Ķepu patruļas aizraujošie piedzīvojumi”
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Biļetes: 5,36 € bilesuserviss.lv Rēzeknes KN tālr. 64622066   rezekne.lv
Ķepu patruļas jautrie suņuki ir zināmi katram. Tie rūpējas par drošību un vienmēr palīdz, ja kādam gadījies kas nelāgs. Tie spēj atrisināt jebkuru mīklu un vienmēr priecājas iepazīt jaunus draugus. Lācēns Otto un kaķene Mīce no Brīnumu zemes ir nolēmuši uzmeklēt Ķepu patruļu un izzināt visus viņu īpašos uzdevumus, ar kādiem tie sastopas katru dienu, izzināt, kā pašiem vieglāk pārvarēt ikdienas ķibeles un izprast, ka slinkums ir lielākais šķērslis labiem darbiem. Šajā izrādē Ķepu patruļas draugi iesaistīs mazos skatītājus drosmīgos notikumos, ar jautrām un skanīgām dziesmām izspēlēs stāstus un to risinājumus. Izrādes ilgums 45 min, pēc izrādes pasaku tēli dodas uz foajē fotografēties ar bērniem. Vecuma grupa 2–10 gadi. Rīko SIA “Jogitas pasākumi”, SIA “Elegante”.

25. oktobrī plkst. 16.00
Koncertuzveduma “Ķiršu koks” pirmizrāde
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 15,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Koncertuzveduma pamatā ir itāļu rakstnieces Andželas Noreti grāmata “Mans vectēvs bija ķiršu koks”, kas stāsta par attiecībām starp paaudzēm un mīlestību, kurai nav robežu. Tā vēsta par laimīgo bērnības zemi, kurā var kāpt ķirsī, jāt uz zoss un brokastīs dabūt gogelmogeli. Koncertuzvedumā skanēs dziesmas no Raimonda Paula cikla “Mazs, laimīgs zēns”. Koncerta dalībnieki – Iveta Apkalna (ērģeles), Gundars Āboliņš (stāstnieks), Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas bērnu koris (diriģente Anda Lipska) un citi.

25. oktobrī plkst. 17.00
Literārās sarunas. Nora Ikstena
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Biļetes: 3,00 €   luznavasmuiza.lv
Sarunu cikla “Literārās sarunas Lūznavas muižā” mērķis ir gan atklāt, cik daudzveidīga ir jaunākā literatūra, gan ļaut muižai meklēt pašai savu sarunu klausītāju un jautātāju, piedāvājot žanriski atšķirīgus stāstus un auditorijas, kurām adresēti sarunu ciklam uzrunāto rakstītāju darbi. Gaidot tikšanos Lūznavā un rakstot jauno romānu “Ūdens mirdzēšana”, rakstniece Nora Ikstena saka: “Tikšanās ar lasītājiem Latvijā un pasaulē man ir kā atspulgs ūdenī – redzu, kā manas grāmatas dzīvo un saņemu lielu spēka un uzticības devu. Būs jauki runāt gan par literatūru, gan par dzīvi.”

27. oktobrī plkst. 18.00
Filma “Mans mīļākais karš”
Mazā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 3,50 € latgalesgors.lv
Dokumentāla animācijas filma, režisore Ilze Burkovska-Jacobsen.    Bērnības atmiņās balstīts dokumentāls stāsts par Latviju no 70. gadiem līdz Atmodai, no padomju režīma līdz neatkarības atjaunošanai.    Filma Mans mīļākais karš ir animēts dokumentālais stāsts, pilns sirsnības un godīguma, par pieaugšanu absurda pilnajā laikā no 70. gadiem līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai. Filmas pamatā ir režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas atmiņās balstīti autobiogrāfiski motīvi. Vēsturiskiem faktiem, sadzīviskām reālijām un personiskām atmiņām savijoties ar humoru, nopietnību un atklātību, veidojas cilvēciska un dzīva liecība par vēsturiski nozīmīgu laiku.

No 28. oktobra pārcelts uz 2021. g. 6. novembri
Rokopera “Mauglis“
Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē latgalesgors.lv

29. oktobrī plkst. 18.00
Deju studijas “Buras” izrāde “Inside Out”
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 6,00–8,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Deju studijas “Buras” jaunākie dalībnieki (85 dejotāji) aicina uz košu, aizraujošu un krāsainu dejas uzvedumu pēc multfilmas “Inside Out” motīviem. Koncerta laikā dejotāji iedzīvosies multfilmas varoņu neparastajos tēlos – piecās galvenajās emocijās, kuras mīt cilvēku prātos.

30. oktobrī plkst. 19.00
Džeza trio “Vein” un Latvijas Radio bigbends
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 8,00–15,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Šveicē dibinātais trio “VEIN” ir ekspresīvs džeza mūzikas ansamblis, kas iemieso džeza tradīciju stilu, vienlaikus to spēcinot ar klasiskās mūzikas pērlēm. Koncerta programmā skanēs trio “VEIN” īpašie aranžējumi Latvijas Radio bigbendam no programmām “VEIN Plays Ravel” un “Symphonic Bop”.

30. oktobrī plkst. 19.00
Pirmizrāde! “Pērs gints. Dzīves fikcija”. Poētisks ceļojums
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā,    Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 7,00 € NBKN tālr. 64622182   teatrisjoriks.lv
Poētisks ceļojums laikā un telpā ar J. Grota, Ā. Elksnes un E. Ķezberes dzeju. Slavenais dēkainis un laimes meklētājs Pērs Gints, kuru mūžīgi gaida uzticīgā Solveiga. Solveiga, kas, būdama akla, redz to, ko neredz neviens cits, un kuras aklajās acīs Pērs Gints ir varonis, jo ir turējis viņai doto solījumu. Un tas nekas, ka viņam tas tā nejauši gadījās. Bet arī dzīvē gadās dažādas Solveigas un dažādi Pēri Ginti.
Režisors: Mārtiņš Eihe. Scenogrāfija: Paraskēva Deikina. Lomās: Karīna Lučiņina, Jekaterina Garfunkele, Kārlis Tols. Izrāde latviešu valodā. Ieteicamais vecums 14+. Izrādes ilgums 1h 20min

No 31. oktobra pārcelts uz 2021. gada rudeni
Grupas “Eolika” 40 gadu jubilejas koncerts
Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē latgalesgors.lv

31. oktobrī plkst. 18.00
Jura Ostrovska jubilejas koncerts
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā,    Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: sākot no 10,00 € bilesuparadize.lv NBKN tālr. 64622182   rezekne.lv
Grupu “Patrioti.lg” un “Dvinskas muzikanti” solists Juris Ostrovskis un populārāko autordziesmu “Daugaveņa” , “Hej bruoļ latgalīt”, “Latgaleite”, “Dzymtuo puse”, “Viss tikai Tev” un citu dziesmu autors šovasar nosvinēja 40 gadu jubileju un par godu šim notikumam notiks Jura Ostrovska jubilejas koncerts! Koncertā uzstāsies: “Patrioti.lg”, “Dvinskas muzikanti”. Īpašie viesi: Artūrs Uškāns, vokalais ansamblis “Solversija” un Gustavs Keisters.

31. oktobrī plkst. 17.00
Koncertprogramma “Ķiršu kauliņu komētas”. Trio “Tresensus” un dzejnieks Rihards Ošenieks
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Biļetes: 3,00–7,00 €   luznavasmuiza.lv
Ansamblis trio “Tresensus”, sadarbojoties ar dzejnieku Rihardu Ošenieku, radīs īpašu atmosfēru, veidojot mūzikas un dzejas simbiozi. Koncertā-dzejas lasījumā izskanēs latviešu jaunākās paaudzes komponistu skaņdarbi, tajā skaitā pašu trio “Tresensus” mūziķu oriģinālkompozīcijas un aranžijas, kuras papildinās jaunā un daudzsološā dzejnieka Riharda Ošenieka dzejas rindas. Trio “Tresensus” kopš 2015. gada decembra apvienojušies trīs radoši un talantīgi mūziķi – koklētāja Līga Griķe, saksofonists Aigars Raumanis un sitaminstrumentālists Uģis Upenieks, meklējot mūzikā jaunas krāsas, izjūtas un skanējumu.

31. oktobrī plkst. 19.00
Kadriļu nakts balle
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Biļetes: 3,00 €   luznavasmuiza.lv
Kopš 2016. gada pavasara Lūznavas muižā tiek rīkotas kadriļu balles, kurās ar dejām, mūziku un tērpiem tiek mēģināts iejusties muižas dzimšanas laika, 20. gadsimta sākuma, atmosfērā. Balles ideja radās, iedvesmojoties no folkloras deju kopas “Dandari” rīkotās kadriļu balles Rīgā. Nu kadriļu balles ir kļuvušas par pastāvīgu muižas kultūras notikumu gada sastāvdaļu. Kadriļu ballēs pulcējas kā dejotāji no dažādām folkloras kopām gan Latgalē, gan no citām Latvijas vietām un arī ārvalstīm, tā vienkārši deju interesenti no tuvākām un tālākām vietām.

Līdz 31. oktobrim
Mākslas izstāde “Ziemeļu tilts”: Beāte Jersvolla (Norvēģija) un Anita Meldere (Latvija)
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja. Tālr. 64622464   rezekne.lv
Norvēģu mākslinieces-akvarelistes Beātes Jersvollas (Beate Gjersvold) un latviešu mākslinieces-ekspresiju meistares Anitas Melderes izstāde “Ziemeļu tilts” ir veltījums abu mākslinieču ilgstošai draudzībai un sadarbībai, kas aizsākās 16. starptautiskajā akvarelistu plenērā Cēsīs 1998. gadā. Abu mākslinieču darbos atbalsojas Norvēgijas un Latvijas dabas motīvi, norises un krāsas, ienesot daiļradi vienojošus elementus tik atšķirīgajos Jersvollas un Melderes darbos. Izstāde notiek sadarbībā ar Norvēgijas vēstniecību.

Līdz 1. novembrim
Dzīves auduma materializācija. Daiņa Gudovska stikla materiāla un akvareļglezniecības izstāde
Mākslas galerija, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Bezmaksa   latgalesgors.lv
Daiņa Gudovska ekspresīvie un piesātinātie darbi demonstrē lielisku telpiskas kompozīcijas izjūtu un veidošanas prasmi. Personālizstāde “Dzīves auduma materializācija” ir kontrastējoša pretstāvēšana, rotaļīga saruna, papildinošs dialogs vai mierīga vienošanās. Mākslinieka un pedagoga rokraksts izstādē nolasāms stiklā un akvareļglezniecībā.

Trešdienās, piektdienās un sestdienās plkst. 10.00–15.00
Rēzeknes Zaļās sinagogas apskate
Rēzeknes Zaļā sinagoga, Krāslavas ielā 5
Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 26615683 sinagoga.lv
Rēzeknes Zaļās sinagogas izbūve saistīta ar pilsētas uzplaukumu 19. gs. vidū. Ēka reiz funkcionēja gan kā lūgšanu nams, gan izglītības iestāde – mācību māja. Pēc restaurācijas, kopš 2016. gada janvāra, dievnams atkal ir atvērts apmeklētājiem. Iepriekš piesakoties pa tālr. 26615683, ekskursijā iespējams iepazīt Zaļās sinagogas atdzimšanu.

Īsfilmu kinofestivāls “Open Place 2020” Rēzeknē šogad ir ATCELTS!   rezekne.lv
Augustā Rēzeknē bija paredzēts VIII starptautiskais īsfilmu kinofestivāls “Open Place 2020”, bet ņemot vērā Covid-19 izplatības mazināšanai noteiktos ierobežojumus Latvijā un pasaulē, īsfilmu kinofestivāls “Open Place 2020” Rēzeknē ir atcelts!
Kinofestivāls “Open Place” Rēzeknē katru gadu iepazīstina ar jaunākajām Baltijas jūras reģiona valstu īsmetrāžas filmām, tāpat festivāla laikā ārpus konkursa programmas notiek plaša kultūras programma – koncerti, kino seansi, izrādes un jubilejas vakari.
Ceram, ka varēsim satikties Rēzeknē festivālā 2021. gadā!


IZGLĪTOJOŠAIS DARBS muzejā rezekne.lv/latgales-kulturvestures-muzejs

No 1.–31. oktobrim
Muzejpedagoģiskā programma “Pa “Myužeiguo kalindera” pēdām jeb glītrakstīšana ar tinti un spalvu”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma sākumskolas, pamatskolas skolēniem. Nodarbības ilgums: 50-60 min. Nodarbības laikā izzināsim par skolas gaitām un mācīšanos Latvijā dažādos laikos, kur būs iespējams:   
• apskatīties 19.gadsimta latgaliešu autoru, grāmatu pārrakstītāju rokrakstu paraugus, dažādas 20.gadsimta mācību grāmatas, liecības, fotogrāfijas,   
• uzzināt par ievērojamākā Latgales rokraksta literatūras pārstāvja Andryva Jūrdža dzīvesgaitām, viņa uzrakstīto kalendāru – “Myužeygays kalinders” (1916.g.) un izšķirstīt skolēnu veidoto “...laika kalinders 2011”!   
• rēķināt seno svaru un mēru sistēmā,
• glīti rakstīt ar tinti un spalvu burtnīcas lapā vai vēl senākā burtnīcā – uz mazas koka tāfelītes,
• izspēlēt spēli “Rainis” un “Aspazija” un saņemt dzejnieku “autogrāfus”.

No 1.–31. oktobrim
Muzejpedagoģiskā programma “Kā top maize”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma pirmsskolas bērniem, sākumskolas, pamatskolas skolēniem. Nodarbības ilgums: 60–90 min.
Programma, kuras laikā bērniem tiek dota iespēja iepazīt garo ceļu no grauda līdz smaržīgam maizes klaipam. Programmas laikā skolēni iepazīst autentiskus priekšmetus, kas saistīti ar graudu audzēšanu, miltu izgatavošanu un maizes cepšanu. Kā vienmēr pēc labi padarīta darba- tase kūpošas lauku tējas un rieciens maizes kā apliecinājums, ka nav nekā garšīgāka par maizi!

No 1.–31. oktobrim
Muzejpedagoģiskā programma “Māla pikuča piedzīvojumi”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma ģimenēm ar bērniem vai nelielām grupām (līdz 6 personām), apmeklētājiem ar redzes traucējumiem. Nodarbības ilgums: 40–60 min.
Virtuālajā keramikas spēlē “Māla pārvērtības” skolēni vizuāli uzskatāmā veidā tiek iepazīstināti, kā atrodams māls, kā to pārstrādā, kā veido keramikas trauku, kāds ir apdedzināšanas process. Lielākās keramikas ekspozīcijas Latvijā un pasaulē apskate un uzdevumu pildīšana. Suvenīra veidošana no māla. Izveidotie darbi tiek atdoti līdzņemšanai to autoriem.

No 1.–31. oktobrim
Muzejpedagoģiskā programma “Pirmo reizi izstādē”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma notiek starptautiskajā izstādē “Tikšanās:    Sofija Romere (Lietuva) un Anna Soltane-Romere”. Programma ģimenēm vai nelielām grupām (līdz 6 personām). Nodarbības ilgums: 60–90 min.
Programma tiek vadīta kādā no muzeja izstādēm. Nodarbības laikā apmeklētāji tiek iepazīstināti ar mākslas izstādes iekārtojumu, rosinot attīstīt skatīšanās, domāšanas un vērtēšanas prasmes, mudinot mutiski izteikt gūtos iespaidus. Praktiska darbošanās – zīmēšana, pielietojot iepazītos mākslas izteiksmes līdzekļus. Piesakoties uz programmu, tiek paziņota informācija par līdzi ņemamajiem materiāliem (zīmuļi, krītiņi).
Programma tikai ar iepriekšēju pieteikšanos pa tālr. 64622464!

No 1.–31. oktobrim
Muzejpedagoģiskā programma “Zemes dzīļu noslēpumi”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma sākumskolas, pamatskolas skolēniem. Nodarbības ilgums: 40–60 min.   
Praktiski darbojoties grupās, dalībnieki noskaidros, ko var atrast zemes dzīlēs un cik liela nozīme senvēstures pētīšanā, senču sadzīves izzināšanā ir arheoloģiskajiem izrakumiem. Skolēni iejutīsies arheologa lomā un veiks “izrakumus” ar smiltīm piepildītā koka kastē, pēc tam analizējot atradumus. Nodarbības laikā skolēni padziļina zināšanas par vēsturi, kultūrvēsturi, mācās izprast, cik svarīgi ir saudzīgi izturēties pret vidi. Nodarbībā skolēni varēs iepazīties gan ar 1980.–1983. g. arheoloģiskajos izrakumos atrastajām senlietām, gan ar arheoloģisko izrakumu materiāliem, kas iegūti Rēzeknes viduslaiku pilskalna aizsardzības zonā 2010.g. pirms Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” celtniecības.


Rēzeknes BIBLIOTĒKU aktualitātes rezeknesbiblioteka.lv

2. oktobrī plkst. 14.00
“Rudens krāšņums”: radošā darbnīca
Rēzeknes Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37 (iepriekšējā pieteikšanās pa tālr. 64623069)

13. oktobrī plkst. 13.00
“Bibliotekārs – palīgs elektronisko resursu iepazīšanā”: bibliotekārā stunda 7.–9. klašu skolēniem Karjeras nedēļā
Rēzeknes Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37 (iepriekšējā pieteikšanās pa tālr. 64623069)

14. oktobrī plkst. 15.00
“Mans vasaras piedzīvojums grāmatu pasaulē”
Rēzeknes Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37 (iepriekšējā pieteikšanās pa tālr. 64623069)

28. oktobrī plkst. 15.00
“Latviešu jaunākās literatūras pienesums Eiropas literatūrai”: tematisks pasākums sadarbībā ar EDIC Austrumlatgalē
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81 (iepriekšējā pieteikšanās pa tālr. 64622061

No 1.–31. oktobrim
“Garastāvokļa dažādās sejas”: Evitas Skrebinskas gleznoto portretu izstāde no cikla “Radošie lasītāji”
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 2. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81



Pasākumos dalībnieki un apmeklētāji tiks fotografēti/filmēti un foto/video tiks publiskoti nekomerciālos nolūkos Rēzeknes pašvaldības sociālo tīklu kontos, tāpat var tikt izmantoti Domes mājas lapā un reklāmas materiālos. Ja kāds no apmeklētajiem pamana sevi pasākumu galerijās un noteikti nevēlas šo foto publiskošanu, lūdzu, sazinieties ar pasākuma organizatoru.

Aicinām ievērot Covid-19 izplatības mazināšanai noteiktos ierobežojumus!
Pasākumu programmā iespējamas izmaiņas, sekojiet informācijai un jaunumiem: rezekne.lv

Informāciju apkopoja Maija Upeniece, pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” reklāmas speciāliste, tālr. 26106775, e-pasts: maija.upeniece@rezekne.lv

Pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”
Juridiskā adrese: Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē
Faktiskā adrese: Pils ielā 4, Rēzeknē, tālr. 646 07672, 26106775 (admin.), 28667725 (grāmatv.), rezekne.lv

Tūrisma attīstības centrs, Krasta ielā 31, Rēzeknē, tālr. 64622222, 26332249