PRINT_INFO
PRINT_ADDRESS: http://www.visitlatgale.com/ru/news/view?id=356

Latgales kultūras programma 2020

04.03.2020 12:13

Latgales reģiona attīstības aģentūrā ir noslēdzies projektu iesniegšanas termiņš Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītajā Latgales kultūras programmā 2020. Projektu konkursa mērķis ir veicināt kultūras pieejamību sabiedrībai, Latgales reģiona kultūrvides, vērtību un tradīciju saglabāšana un attīstība.

Neskatoties uz ārkārtējo situāciju valstī, saņemti 126 projektu pieteikumi, par kopējo summu 483767 eiro. Projektu iesniedzēju ģeogrāfija ir plaša. Pieteikumi ir saņemti no 17 Latgales reģiona novadiem. Projektu iesniedzēji ir ne tikai no Latgales reģiona, bet arī no citiem Latvijas novadiem un pilsētām: Varakļānu novada, Ķekavas novada, Rīgas, Madonas, Ogres novada, Dobeles novada, Krustpils novada. Projektu iesniedzēji plāno ļoti dažādas aktivitātes,    grāmatu izdošanu,    meistarklases, festivālus, video filmu uzņemšanu, konkursus, apmācības, plenērus un citas aktivitātes.

Šobrīd iesniegtie projekti nodoti Ekspertu komisijai izvērtēšanai. Konkursa rezultāti būs zināmi maija sākumā, pēc to apstiprināšanas Valsts Kultūrkapitāla fonda padomē.
2007 Агентство развития Латгальского региона