LV EN LT RU DE

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs atsāk apmeklētāju apkalpošanu klātienē

20.05.2020 12:32, Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs , Daugavpils TIC

Sākot ar 2020. gada 16. maiju Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs (DCKIC) atsāk darbu un tiek atvērts apmeklētājiem. Ievērojot noteiktās prasības ārkārtas situācijas laikā DCKIC telpās vienlaicīgi drīkstēs uzturēties līdz 6 apmeklētājiem ievērojot noteikto 2 metru distanci. Būs iespējams arī pieteikt ekskursijas gida pavadībā grupām līdz 10 cilvēkiem. Organizētām grupām ekskursijas laikā jālieto sejas maskas.

DCKIC darbalaiks būs no pirmdienas līdz svētdienai no plkst. 10.00 līdz plkst. 19.00. Tiks ierobežots arī apmeklējuma laiks līdz 30 minūtēm.

Lūgums apmeklētājiem izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centru (DCKIC), ja ir infekcijas slimības simptomi vai noteikta pašizolācija. Apmeklētājiem būs pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi.

DCKIC atrodas bijušajā ūdens paceļamajā ēkā, Nikolaja ielā 5. Centrā var saņemt informāciju par cietokšņa vēsturi un cietokšņa tūrisma objektiem, pasūtīt ekskursijas pa cietoksni un iegādāties suvenīrus. Centrā ir skatāma neliela ekspozīcija ar vēsturiskiem rasējumiem, fotogrāfijām, karavīru formas tērpiem un artefaktiem, kas atrasti cietoksnī pēdējo gadu laikā.

Interesenti informāciju par Daugavpils cietoksni varēs arī turpmāk saņemt arī attālināti, kā arī pieteikt ekskursijas, zvanot pa tālruni +371 65424043, +371 28686331 vai rakstot uz e-pastu cietoksnis@daugavpils.lv.   

DCKIC var apskatīt cietoksnim veltītu ekspozīciju, iegādāties suvenīrus ar cietokšņa simboliku, iegūt bezmaksas cietokšņa karti un brošūru, kā arī pieteikt ekskursijas.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka p.i.
Vitālijs Petkuns
Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs
cietoksnis@daugavpils.lv
www.daugavpilscietoksnis.lv