Diese Seite ist aus dem Portal der Tourismusinformation von Latgale ausgedruckt
Webadresse: http://www.visitlatgale.com/de/events/view?id=3761

PASĀKUMI Rēzeknē MARTĀ, 2020

01.03.2020-31.03.2020, Rēzekne
1. martā no plkst. 9.00
Slāvu tautību svētki “Masļeņica”
Rēzeknes kultūras un atpūtas parkā, Raiņa ielā 29a
Ieeja – brīva rezekne.lv
Tradicionālais ziemas tirdziņš, sporta aktivitātes visām paaudzēm, konkursi un balvas, nacionālo ēdienu degustācija, koncerts, uguns šovs un citas aktivitātes.   
10.45 Svētku gājie   
11.00 Vieskolektīvu koncerts. Uzstājas kolektīvi no no Velikije Luki (Krievija) un Rivne (Ukraina) (uz skatuves)   
13.30 Marinēto un salīto gurķu konkursa dalībnieku un uzvarētāju apbalvošana (uz skatuves)   
14.00 Uguns šovs

1. martā plkst. 18.00
Sanktpēterburgas viesizrāžu teātra liriska komēdija “Gribu precēties!”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 16,00–18,00 €
Biļetes var iegadāties “Biļešu paradīzes” kasēs un bilesuparadize.lv
Dramaturgs Ļevs Korsunskis ir pazīstams ar saviem darbiem teātrī un kino “Amerikāņu vectēvs”, “Trakā mīlestība” un citi. Izrādē spēlē Sanktpēterburgas teātru aktieri: Jevgeņijs Tiličevs, Jeļena Zabrodina, Jūlija Moskalenko, Vladimirs Sadkovs/Kirils Uļjanovs.
Rīko: International culture center Intercont, OU

3. martā plkst. 19.00
Izrāde-monologs pēc Ļeva Tolstoja romāna motīviem “Anna Kareņina”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 7,00 € teatrisjoriks.lv
Rēzeknes teātra “Joriks” monoizrāde par Annu Kareņinu. Režisors: Sergejs Sotņikovs. Lomās: Tatjana Suhiņina-Pecka.
Sergejs Sotņikovs par izrādi: “Šodien jārunā par cilvēku savstarpējām attiecībām. Mēs daudz runājam par politiku, par kaut kādām sociālām problēmām, bet ļoti maz atceramies par cilvēku kā tādu. Mūsdienās cilvēks kā personība pēkšņi kļuvis nevajadzīgs, par viņu aizmirsis. Tāpēc, manuprāt, šī Annas Kareņinas personības izpēte liek mums paskatīties uz sevi un vērsties pie sevis ar ļoti svarīgiem jautājumiem – kas ir mīlestība? Kas ir kaisle? Vai mīlestība ir līdzvērtīga vai ne? Kādas vērtības cilvēkam ir? Kas viņam ir svarīgs? Tāpēc šajā ziņā Ļeva Tolstoja romāns dod ļoti svarīgas atbildes uz šiem jautājumiem.
Izrāde krievu valodā. Izrādes ilgums 1h 10 min. Ieteicamais vecums: 14+

4. martā plkst. 18.00
Cirka izrāde “Cirks no citas planētas”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 5,00–9,00 €   
Biļetes var iegadāties “Biļešu paradīzes” kasēs un bilesuparadize.lv
Pirmo reizi Latvijā viesosies cirka šovs “Galaktika”! Kosmiskais cirks, kurā skatītāju sagaida pārdabiski    un elpu aizraujoši milži, spilgti gaismas un skaņa    specefekti, kā arī brīnumaini ziepju burbuļi un neona mākslinieki, kuri spēs pārsteigt pat skeptiskāko publiku! Skatītāji kopā ar cirka māksliniekiem nonāks interesantajā nākotnē, jo tikai cirkā neiespējamais un pārdabiskais kļūst par realitāti! Mazos skatītājus priecēs jautri un smieklīgi klauni un mūsu cirka odziņa būs piepūšams trīs metru    zilonēns – Marss!

5. martā plkst. 19.00
Antona Rosputjko (klavieres) un Līgas Dejus (ērģeles, Latvija) koncertprogramma “Klavieres un ērģeles”
Latgales vēstniecībā GORS, Mazā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 10,00–20,00 €   latgalesgors.lv
Klausītājiem būs iespēja noklausīties taustiņinstrumentu duetu – ērģeles un klavieres –, kur katrs pārstāv savu laikmetu. Antons Rosputjko ir dzimis Latvijā, bet jau vairākus gadus dzīvo Austrijā. Viņš ir vairāku starptautisku konkursu laureāts un dažādu festivālu dalībnieks. Mākslinieks atzīst, ka vislielākais prieks viņam uzstāties esot Latvijā. Koncerta programmā skanēs solo skaņdarbi klavierēm un ērģelēm, kuri vēlreiz atgādinās par visām šo instrumentu iespējām, kā arī oriģinālie skaņdarbi un pārlikumi klavieru un ērģeļu duetam. Mūziķi atskaņos J. S. Baha, J. G. Mītela, Z. Karg-Elerta, D. Skarlati, F. Šūberta un E. Grīga mūziku.

6. martā plkst. 18.00
Starptautiskajai sieviešu dienai veltīts koncerts
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Ieeja – brīva. KN tālr. 64622066   rezekne.lv
Pasākuma programmā konkursa “Gada sieviete Rēzeknē 2019” apbalvošana, ko rīko biedrība “Uzņēmīgo sieviešu klubs SENTIO”, Rēzeknes vīru kora “Graidi” (diriģents Jānis Mežinskis) un pūšamo instrumentu orķestra “Rēzekne” (vad. Sergejs Sergejevs, Jānis Pavlovskis) koncerts.

6. martā plkst. 19.00
Ingmars Bergmans “Rudens sonāte”. Rēzeknes teātra “Joriks” skaņdarbs četratā
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 7,00 €   teatrisjoriks.lv
Ciema mācītāja sieva Eva uzaicina savu māti Šarloti ciemos. Viņas nav tikušās septiņus gadus. Māte ir pasaulslavena pianiste, meita divu grāmatu autore un mūzikas pasniedzēja. Šarlote ir tikko zaudējusi savu mīļoto vīru. Eva savu dzīvi ir izvēlējusies ziedot rūpēm par savu slimo māsu Helēnu. Eva nekad nav izjutusi mātes mīlestību un iespējams pat vaino Šarloti sava tēva nāvē, ka viņa nemīl savu vīru Viktoru un nespēj samierināties ar sava dēla nāvi, kurš miris traģiskā negadījumā četru gadu vecumā, tā arī nesastopot savu vecmammu. Šarlote, nespējīga atzīt savas kļūdas, gatava atpirkties un vienlaicīgi dziļi vientuļa personība, kuras vienīgā, patiesā aizraušanās ir mūzika, vienīgi caur to viņa ir spējīga nodot savu pasaules izjūtu.
Režisors: Mārtiņš Eihe. Lomās: Sandija Dovgāne, Esmeralda Ermale, Māris Skrodis un Kārlis Tols.   
Izrāde latviešu valodā. Izrādes ilgums: 1h 40min (bez starpbrīža). Ieteicamais vecums: 16+

7. martā no plkst. 10.00–18.00
Ģimenes sestdiena
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Bezmaksas ieeja, tālr. 64622464   rezekne.lv
Katra mēneša pirmajā sestdienā ieeja muzeja ekspozīcijās un izstādēs ir bezmaksas. Pavasarī (līdz 31. maijam) Latgales Kultūrvēstures muzejs apmeklētājiem atvērts: otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien, sestdien no plkst. 10.00–18.00, svētdien, pirmdien – slēgts.

Līdz 7. martam
Apvienības V.I.V.A. gleznu izstāde “Laimes formula Latgalē”
Latgales Kultūrvēstures muzejā, 3. stāva izstāžu zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja   rezekne.lv
Radošā apvienība V.I.V.A., kur kopā darbojas četras Latgales gleznotājas – Vēsma Ušpele, Ilze Griezāne, Vija Stupāne un Agra Ritiņa, pagājušo gadu noslēdza un jauno iesāka ar izstādi “Laimes formula Latgalē” Sv. Pētera baznīcā Rīgā. Februāra sākumā izstāde atgriezīsies mājās, lai iedzīvinātu laimes formulu un dalītos tajā ar sava talanta cienītājiem te – Latgalē.
Dzejniece Anna Rancāne par apvienību V.I.V.A.: “Nosaukums veidots no viņu vārdu pirmajiem burtiem, taču tulkojumā no latīņu valodas tas nozīmē “Lai dzīvo!”, kas lieliski raksturo radošā kvarteta mākslinieciskās darbības rezultātu. Gleznotāju radošā sadarbība aizsākās 2006. gadā, tiekoties kopīgā plenērā podnieku darbnīcā Kaunatas pagasta “Akminīšos”. Kopš tā laika Vēsma, Ilze, Vija un Agra ir piedalījušās daudzās izstādēs un plenēros gan Latvijā, gan ārpus tās, nesot vēstījumu par Latgales burvību, atvērtību un radošo garu”.

7. martā plkst. 15.00 un 18.00
8.marta īpašais koncerts: grupas “Dvinskas muzikanti”, “Ginc un Es”, “Zeļļi”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 6,00–10,00 €
Biļetes var iegadāties “Biļešu paradīzes” kasēs un bilesuparadize.lv
Trešo gadu pēc kārtas, svinot starptautisko sieviešu dienu, notiks “8. marta īpašais koncerts”, piedalās grupas “Dvinskas muzikanti”, “Ginc un Es” un “Zeļļi”, pasākuma vadītājs Juris Ostrovskis.

7. martā plkst. 18.00
Draugu koncerts “Vysapleik tautys brauce…”
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Ieeja – bez maksa   rezekne.lv
Piedalās jauniešu tautas deju kolektīvi “Austra” (Viļāni), “Dagda” (Dagda), “Delveri” (Krustpils), “Dziga” (Rēzekne), “Laima” (Daugavpils) un “Kadriļu deju grupa” (Lūznava).

7. martā plkst. 18.00
Maria Mendes (Portugāle), Michaeal Pipoquinha (Brazīlija) un Latvijas Radio bigbenda koncerts “Dienvidu krasti”
Latgales vēstniecībā GORS, Lielā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 12,00–30,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Maria Mendeša (Maria Mendes) ir portugāļu dīva ar plašu muzikālo interešu loku – viņa teicami jūtas džezā, glāsmaini dzied popmūziku un māk savai dzidri skanīgajai balsij piešķirt arī fadu smeldzīgumu. Mišaels Pipokiņa (Michael Pipoquinha), kurš Latvijā viesojies vairākkārt, jau pusaudža gados ar savu tehniski meistarīgo spēli apbūra tūkstošus sava videokanāla sekotāju visā pasaulē, un tagad šis brazīļu jauneklis ir uz pasaules slavas sliekšņa. Koncertā Rēzeknē skanēs mūzika no Portugāles un Brazīlijas, priecēs Marias un Mišaela skatuviskā saspēle, kā arī skanēs Latvijas Radio bigbenda programma “Tribute to Jaco”, kas tapusi sadarbībā ar Mišaelu un veltīta leģendārajam džeza basistam Džako Pastoriusam (Jaco Pastorius).

Līdz 8. martam
Baiba Feoktistova. Personālizstāde “Sieviete ir”
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Ieejas maksa muižā: 1,50–2,00 € luznavasmuiza.lv
Baiba Feoktistova rada darbus eļļas un akrila tehnikā, tiem pievienojot zelta foliju, kas veido krāšņu un izteiksmīgu akcentu, kopā ar košām un kontrastējošām krāsu paletēm. Autore vērtīgu pieredzi un telpisku domāšanu apguvusi, mācoties juveliera profesijā pie Oļega Auzera, kas ļāvusi izprast, kā veidojas formas un kā tās attēlot plaknē, Izcila pieredze gūta, mācoties pie gleznotāja Artūra Auzera, taču absolūti lielāko daļu iemaņu apguvusi pašmācības procesā, kopš bērnības izrādot spēcīgu interesi par mākslu un ieguldot ļoti daudz laika savu prasmju izkopšanā.
Autores darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā. Šī ir autores ceturtā personālizstāde.
Izstādē Lūznavas muižā apskatāmo darbu tapšanas procesā liela koncentrēšanās tiek virzīta uz sievietes tēla izkopšanu un tās skaistuma cildināšanu. Daiļā dzimuma pārstāvju identitātes tēma tiek atveidota un pētīta izsenis. Autore sievietes tēlu izvēlas attēlot kā mistisku, iekārojamu, intriģējošu, kā arī bērnišķīgi naivu.    Tā arī radies izstādes nosaukums “SIEVIETE IR”. Katrs darbs tiek radīts, mācību procesā pētot, studējot, galvenokārt anatomiju, krāsas uzklāšanas tehnikas un kompozīciju.

11. martā plkst.15.00 izstādes atklāšana!
RMDV MS audzēkņu darbu izstāde “Starojums”
Apskatāma no 11. marta–11. aprīlim
Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja   rezekne.lv
Ikgadējā Rēzeknes jauno mākslinieku izstāde, kas katru gadu pārsteidz ar krāsām, brīvību, drosmi un prieku spēlēties! Katru gadu Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Mākslas skolas audzēkņu darbu veikums tiek parādīts plašākai apskatei darbos. Šogad esam veikuši ļoti dažādus uzdevumus. Valsts konkursa tēma ir saistīta ar telpas izgaismošanas jautājumiem, un sajūtām , kuras mēs varam radīt bez priekšmetiskā    vides attēlošanas. Audzēkņi ir pētījuši, eksperimentējuši ar gaismu, tāpēc savu izstādi nosaucām par starojumu. Izstādē    ir gan kompozīcijas darbi ar cilvēka figūru noteiktā telpā, gan darbi, kuros parādīta dekoratīva, sapņaina vide.
Audzēkņi ir centušies nodot skatītājam savas emocijas, asociācijas par noteiktām tēmām, izmēģinājuši dažādus materiālus un apliecinājuši savas prasmes. Izstādē, kā vienmēr, parādam iepriekšējā mācību gada nobeiguma darbus un veltam uzmanību savu audzēkņu sasniegumiem visos mācību priekšmetos. (RMDV MS vadītāja Kristīne Binduka)

11. martā plkst. 18.00
Koncerts – veltījums sievietēm “Tas viss ir Tev”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 10,00 € Biļetes var iegadāties “Biļešu paradīzes” kasēs un bilesuparadize.lv
Koncertā uzstāsies Aleksejs Roms, Igors Aksjuta un Svetlana Šimanska. Viņu izpildījumā skanēs zināmie hiti un jaunās dziesmas.

12. martā plkst. 10.00
Tautas deju kolektīvu repertuāra apguves un dalībnieku atlases skate, gaidot XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Ieeja – brīva, KN tālr. 64622066   rezekne.lv
Tautas deju kolektīvu repertuāra apguves un dalībnieku atlases skate, gatavojoties XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tautas deju lielkoncertam “Saule vija zelta rotu”. Deju skatē piedalās Rēzeknes skolēnu deju kolektīvi.

13. martā plkst. 19.00
Koncertuzvedums “Kaupēn, mans mīļais”
Latgales vēstniecībā GORS, Lielā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 18,00–30,00 €   latgalesgors.lv
Ir pagājuši 20 gadi kopš leģendārās rokoperas “Kaupēn, mans mīļais” iestudējuma Liepājas teātrī, taču šis vēsturiskais stāsts par sabiedrības apjūsmoto laupītāju un slepkavu savu aktualitāti nav zaudējis arī šodien. Kaupēna lomā iejutīsies jaunais un talantīgais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, kura aktiermeistarība, skatuviskais šarms un dziedātāja talants zibensātrumā iekarojis skatītāju, jo īpaši – daiļā dzimuma sirdis.

Līdz 14. martam
Kolekcionāres Larisas Pankovas leļļu un sadzīves priekšmetu izstāde
Latgales Kultūrvēstures muzejā, 1. stāva izstāžu zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja   rezekne.lv
Larisas Pankovas kolekcijā ir aptuveni 200 dažādu izmēru un ietērpu porcelāna leļļu, kā arī senu sadzīves priekšmetu, kas rada atbilstošu vidi un papildina kolekciju. Lelles Larisas mājās nonākušas dažādi, taču vairums no tām ir speciāli meklētas un iegādātas. Jau kādu laiku atpakaļ leļļu īpašniece ir nolēmusi, ka kolekcija ir jāparāda pasaulei, jo tā patiešām ir izveidojusies gana interesanta un aizraujoša.

14. martā plkst. 12.00
Muzikāla izrāde bērniem “Zilais traktors”
Latgales vēstniecībā GORS, Lielā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 6,00–20,00 €   latgalesgors.lv
Galvenais varonis, Zilais traktors, dodas pastaigā, taču apmaldās. Tāpēc viņa jaunie draugi – Profesors, meitene Maša un zēns Petja – dodas piedzīvojumiem pilnos meklējumos. Šajā pasakā nav ļauno tēlu – bērni dejos, smiesies un priecāsies par pozitīvo piedzīvojumu. Katrā numurā ir paredzēti interaktīvi elementi, kas mazajam skatītājam ļaus izkustēties, atrodoties turpat, savā sēdvietā. Stāsta pamatā ir vienkāršs un pat vismazākajiem skatītājiem saprotams sižets, ko papildina muzikālās spēles.

14. martā plkst. 19.00
Ģitārista Jāņa Bērziņa koncertprogramma “Alpīnists”
Latgales vēstniecībā GORS, Mazā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 15,00 €   latgalesgors.lv
Koncerts, tāpat kā jaunais albums “Alpīnists”, būs divu ģitārmūzikas pasauļu – instrumentālās un vokāli intrumentālās – apvienojums. Koncerts norisināsies divās daļās – pirmajā daļā uzsvars tiks likts uz virtuozu solo izpildījums, bet otrajā – uz skaņdarbiem ar dziesmu tekstiem un saspēli ansamblī, muzicējot kopā ar mūziķiem Staņislavu Judinu (basģitāra/ kontrabass) un Dairi Petrauski (sitamie instrumenti). Koncertā varēs dzirdēt kompozīcijas no ģitārista jaunā albuma kā arī pasaulē atzītus ģitārmūzikas meistardarbus un aranžējumus tādām latviešu dziesmām kā “Gandrīz tautasdziesma” un “Dzimtā valoda”.

15. martā plkst. 15.00
Magnetic Bach. Ilze Grudule (čells) un elektroniskās mūzikas duets “Blue Divided by Blue” (Šveice)
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Biļetes: 8,00–12,00 €   luznavasmuiza.lv
Projekts “Magnetic Bach” (“Magnētiskais Bahs”) ir piedzīvojums ausij. Koncerttelpas akustika un klasiskā mūzika kopā ar elektronisko, daudzviet improvizētu mūziku magnētiski apvienojas, kas iespējama vien nekonvencionālā koncertizpildījumā. Trīs mūziķi čelliste Ilze Grudule, semplu mākslinieks Vincents Flikigers un moog-sintezatora un elektronikas mākslinieks Freds Šapuī jau vairākkārt pēdējo gadu laikā radījuši kopprojektus starp klasisko, akustisko un moderno, elektronisko mūziku. Mūziķi iedvesmu smeļ abstrakto impresionistu mākslā, 20. gadsimta tēlotājmākslas virziena estētikā, kura viens no spilgtākajiem pārstāvjiem ir Marks Rotko. Koncerta “Magnetic Bach” programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha svītas čellam nr. 3 un nr. 6 dialogā ar Flikigera veidotajām semplu un Šapuī elektroniskajām kompozīcijām.

15. martā plkst. 16.00
Neona šovs. Atpakaļ nākotnē
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Biļetes: 8,00–12,00 € KN tālr. 64622066. Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un bilesuparadize.lv
Gaismas, notikumi un neskaitāmi ceļojumi laikā. Neona gaismu šovs, kas aizrāvis vairāku valstu skatītājus, pirmo reizi ieradies arī Latvijā. Laika mašīna skatītājus pārcels atpakaļ pagātnē un nogādās nākotnē. Senā Ēģipte, pirāti, citplanētieši, lāzercilvēki un citi stāsti. Modernākās gaismu datortehnoloģijas, neona maģijas priekšnesumi pārsteigs gan mazos, gan lielos skatītājus.
Organizē: “Tigris Events”, kontakttālrunis: +37128445555

17. martā plkst. 19.00
PIRMIZRĀDE! “Viltus un mīla” pēc Frīdriha Šillera traģēdijas motīviem
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 5,00–7,00 €   teatrisjoriks.lv
Frīdriha Šillera 18. gadsimta drāma “Viltus un mīla”, kura stāsta par varu un mīlu, godu un cieņu, saprātu un jūtām, neatstās vienaldzīgu nevienu skatītāju.
Režisore: Vera Haribina (Krievija, Maskava). Scenogrāfe: Viktorija Harhalupa (Krievija). Lomās: Genādijs Voronovs, Sandis Bulduris, Aivars Pecka, Tatjana Suhiņina-Pecka, Edvīns Klimanovs, Vladimirs Petrovs, Kristīne Klimanova, Daniela Ivenkova, Larisa Beilo.
Izrāde krievu valodā. Ieteicamais vecums: 14+

18. martā plkst. 14.00
Koncertprogramma bērniem “Meža dziesmas”
Latgales vēstniecībā GORS, Mazā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 8,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Koncertprogrammu “Meža dziesmas” komponists Edgars Raginskis radījis, iedvesmojoties no tēlainajiem un labestīgajiem Jāņa Baltvilka dzejoļiem bērnu auditorijai. Dzejoļu tematika veltīta dabas iepazīšanai, saudzēšanai un iemīlēšanai, kā arī dažām pilsētas dzīves ainām. Skaņdarbi paredzēti diezgan plašai vecuma grupai – klausītājiem no 4 līdz 10+ gadu vecumam. Programmā piedalās Madara Botmane (mecosoprāns), Arvīds Kazlausks (saksofoni, balss) un Rihards Plešanovs (taustiņinstrumenti, balss). Sadarbībā ar mākslinieci un dizaineri Madaru Krieviņu tapusi koncertprogrammas vizuālā identitāte, bet Madara Botmane (LMA Modes mākslas nodaļas maģistrantūras absolvente) radījusi “Meža dziesmām” pieskaņotus tērpus.

20. martā plkst. 15.00
Atpūtas pēcpusdiena senioriem “Randiņš”
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Ieeja ar bezmaksas kartēm, kas jāizņem KN no 9. līdz 18. martam, viena persona var izņemt 4 ieejas kartes. KN tālr. 64622066   rezekne.lv
Atpūtas pēcpusdiena senioriem “Randiņš”. Apmeklētājus iepriecinās Salnavas danču muzikanti Aijas Jurānes vadībā, Salnavas amatierteātra dalībnieki (režisore Valentīna Kirsanova) izrādīs ainas no ikdienas dzīves, Rēzeknes senioru deju kopa “Zelta atvasara” (vad. Iveta Rundāne), Rēzeknes folkloras kopa “Rūta” (vad. Irēna Rampāne).
Pasākumu vadīs šarmantais un dziedošais Rēzeknes Tautas teātra aktieris un mūziķis Oskars Lustiks. Līdzi ņemiet “groziņu”, kafija, tēja un pīrādziņi būs!

20. martā plkst. 18.00
“Bēthovens, Vasks un Auznieka koncerts elektriskajai ģitārai”. Sinfonietta Rīga un Dži Dži (ASV)
Latgales vēstniecībā GORS, Lielā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 6,00–12,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Ludviga van Bēthovena dzīves laikā par viņa “Lielo fūgu” kritiķi neizpratnē grozījuši galvas, tomēr kopš 20. gadsimta sākuma šo opusu uzskata par vienu no dižā meistara daiļrades virsotnēm. Par pārlaicīgām vērtībām vēsta arī Pētera Vaska mūzika, kas kā allaž vēršas pie līdzcilvēkiem, piedāvājot garīgu mierinājumu. Tomēr šīs programmas galvenā intriga ir Koncerts elektriskajai ģitārai un orķestrim, kura autors ir Ņujorkā dzīvojošais Krists Auznieks. Ģitāras koncerta pirmatskaņojumā solo uzticēts korejiešu izcelsmes amerikānietei Dži Dži (Jiji), kura latviešu komponista mūziku spēlējusi arī Ņujorkas Linkolna centrā.

21. martā plkst. 18.00
Viljams Šekspīrs “Otello”. Rēzeknes teātra “Joriks” melodrāma
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 7,00 €   teatrisjoriks.lv
Viljama Šekspīra luga “Otello” ir viena no pasaules dramaturģijas virsotnēm. Rēzeknes teātra “Joriks” iestudējumā redzēsiet divu galējību atspoguļojumus – poētiskās un ikdienišķās, maigās un nežēlīgās, mīlošās un nāvējošās, cilvēciskās un mežonīgās, kuru krustpunktā rodas mūžīgais mīlestības stāsts. Ikkatrā no mums reizēm ir paslēpies Otello.   
Režisors: Antons Kiseļuss (Igaunija). Scenogrāfija: Olga Galicka (Krievija). Aktieri: Sandija Dovgāne, Jekaterina Garfunkele, Edijs Zalaks, Eduards Johansons, Māris Skrodis. Izrāde latviešu valodā. Izrādes ilgums 1h 45 min. (bez starpbrīža). Izrādes ieteicamais vecums 14+

21. martā plkst. 20.00
Grupas “Latgalīšu reps” solo stāvkoncerts “Cyta dzela”
Latgales vēstniecībā GORS, Mazā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 10,00 €   latgalesgors.lv
Grupas “Latgalīšu Reps” pirmais solo koncerts “CYTA DZELA”. Koncertā būs dzirdamas ne tikai jau visiem labi zināmās, bet arī dziesmas no jaunā albuma, kas tiks izlaists jau 2020. gada pavasarī. Grupa “Latgalīšu Reps” kopš 2017. gada parāda īsto latgaliešu dabu un dzīvesprieku caur mūziku ne tikai pašiem latgaliešiem, bet arī “čiuļiem” jeb citu Latvijas novadu iedzīvotājiem. Grupai līdz šim ir vairāki veiksmīgi hīti “Skots pa lūgu”, “Es tycu”, “Atver durovys”, “Kūdra deg”, “Trešuo zvaigzne”, bet līdz šim populārākais “Žārei gali” no pirmā solo albuma ar 1,7 miljoni skatījumiem vietnē “Youtube”.

22. martā plkst. 14.00
“Cauruļzobis vienīgais”. Teātra “Joriks” mēmais detektīvs ģimenei
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 5,00 €   teatrisjoriks.lv
Privātajā zoodārzā “Olga” ikdienas uzkopšanas darbi norit kā parasti, taču kādu nakti, kad kopēji Boriss un Kira grasās doties jau pie miera, zoodārzā iemaldās kāds līdz šim neredzēts dzīvnieks, kurš naksnīgajā tumsā nelīdzinās ne īsti ķenguram, ne īsti trusim. Zoodārza direktore Olga nolemj noskaidrot dzīvnieka izcelsmi un ierašanās iemeslus. Noslēpumainais viesis ir patiešām labsirdīgs un asprātīgs, bet, kad negaidītā kārtā zoodārzā izceļas ugunsgrēks, jauniegūtais draugs mīklainos apstākļos pazūd. Zoodārza darbinieki nolemj apvienot spēkus – un sākas detektīvcienīga izmeklēšana, kuras laikā aizdomās tiek turēts ikviens. Arī paši zoodārza iemītnieki.   
Vai tu arī esi detektīvs? Palīdzi mums atrast pazudušo sirdsdraugu!   
Stāsts par mīlestību un sapratni vienā cēlienā.   
Režisors: Edgars Niklasons. Dramaturģija – Sandija Santa. Horeogrāfe – Alise Putniņa. Scenogrāfija: Evita Bēta. Aktieri: Marats Efendijevs, Kristīne Klimanova, Tatjana Suhiņina – Pecka.
Pirmizrāde 2019. gada 23. septembrī. Izrāde ir bez vārdiem, piemērota kā lielam, tā mazam skatītājam. Izrādes ilgums: 1 h. Ieteicamais vecums: 5+

22. martā plkst. 16.00
Gruzijas vīru koris “Basiani”
Latgales vēstniecībā GORS, Lielā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 12,00–25,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Vīru koris “Basiani” tika izveidots 2000. gadā. Kora dalībnieki nāk no dažādām Gruzijas daļām. Lielākā daļa nāk no ģimenēm, kas piekopj tradicionālo dziedāšanu, piedaloties dažādos mūzikas kolektīvos kopš bērnības. Kopš dibināšanas dienas “Basiani” aktīvi darbojas, atdzīvinot un popularizējot Gruzijas tradicionālo dziedāšanu. Kolektīvs ir izdevis vairākus albumus, kuri apkopo vairāk nekā 300 dziesmu. Mākslinieciskais vadītājs – Giorgi Donadze.

23. martā plkst. 19.00
Edgars Niklasons “Saturna vārdā”. Patiesību sadursmes vienā cēlienā
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 5,00–7,00 €   teatrisjoriks.lv
Rēzeknes teātra “Joriks” stāsts par jaunu katoļu priesteri, kurš, atgriežoties savā dzimtajā ciemā, saskaras ar vietējo iedzīvotāju aizspriedumiem un izmirstošās vietas skarbo realitāti. Kādam priestera klātesamība ir laime, bet kādam – elle zemes virsū. Kāpēc viņš ticis nosūtīts uz savu dzimto pusi – vietu, uz kuru priesterus nemēdz sūtīt? Vai tiešām viņa nodomi kalpot katoļu draudzei ir tīri? Un kā tagad dzīvot meitenei, kura viņa dēļ zaudējusi ticību mīlestībai?
Režisors: Edgars Niklasons. Lomās: Anastasija Rekuta-Džordževiča, Liena Šmukste, Artūrs Putniņš un Māris Skrodis.   
Izrādes ilgums 1h 20min (bez starpbrīža).    Ieteicamais vecums: 16+. Izrāde latgaliešu un latviešu valodās.
! Izrādē smēķē.
! Tiek izmantota necenzēta leksika.

25. martā plkst. 13.00
Tematisks pasākums “Viņš bija mans vectēvs”
Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja pasākumā - brīva
Pieminot 1949. gada 25. marta deportācijas, kultūras darbinieks un novadpētnieks Jānis Laizāns izstāstīs sava vectēva, represētā Jāņa Laizāna dzīvesstāstu.
   Atmiņu brīdī satiksies mazdēls un vectēvs. Kā vienā ūdens lāsē atspoguļojas plašā jūra, tā viena cilvēka likteņstāstā atainojas visas mūsu tautas ceļš.

25. martā
Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Bezmaksas, KN tālr. 64622066   rezekne.lv
Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā dievkalpojums Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē, ziedu nolikšana piemiņas vietās un atceres pasākums Rēzeknes KN, pieminot 1941. gada Latvijas iedzīvotāju masveida deportācijas, sadarbībā ar Latvijas Politiski represēto apvienības Rēzeknes nodaļu.

26. martā plkst. 11.00
Pasaka ģimenei “Cariene varde” pēc krievu tautas pasakas motīviem
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 5,00–7,00 €   teatrisjoriks.lv
Rēzeknes teātris “Joriks” aicina skatītājus uz brīnumainu pasaku visai ģimenei “Cariene varde” pēc krievu tautas pasakas motīviem! Kopā ar izrādes varoņiem aizceļosiet uz burvju pasaku valstību, kur laipnība, mīlestība un atjautība uzvarēs ļaunās burvestības.
Režisors: Aivars Pecka. Scenogrāfija un kostīmi: Olga Karelina (Krievija).
Lomās: Kristīne Klimanova, Edvīns Klimanovs, Larisa Beilo, Genādijs Voronovs, Vladimirs Petrovs, Aivars Pecka, Larisa Ščukina, Jekaterina Garfunkele un Dana Ivenkova.   
Pirmizrāde 15.09.2019. Izrāde krievu valodā. Ieteicamais vecums 3+. Izrādes ilgums: 1h 10min (ar starpbrīdi)

27. martā plkst. 18.00
Renata Ibragimova koncerts
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 20,00 € Biļetes var iegadāties “Biļešu paradīzes” kasēs un bilesuparadize.lv
Izcilu dziedātāju un komponistu Renatu Ibragimovu sauc par “krievu Pavarotti”. Viņa satriecoši skaistais baritons tiek uzskatīts par vienu no skaistākajām Krievijas balsīm. Renata Ibragimova izpildījumā skanēs visiem labi zināmās dziesmas “Lada”, “Magnoliju zeme”, “Saule staigā pa bulvāriem”.

27. martā plkst. 19.00
“Dakotai 22, Edvīnam Zariņam 65, Dzeltenajiem aizkariem 40”. Jubilejas koncerts
Latgales vēstniecībā GORS, Lielā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 12,00–20,00 €   latgalesgors.lv
Leģendārās latviešu kantri mūzikas grupā “Dakota” muzicē dziedātājs, ģitārists un dziesmu autors Edvīns Zariņš (balss, ģitāra), Raitis Keišs (balss, basģitāra), Ilvars Manfelds (sitamie instrumenti), Aleksandrs Šlujevs (piebalss, mutes harmonikas), Artūrs Palkevičs (taustiņinstrumenti, piebalss) un Vīgants Murelis (ģitāra). Koncerto    skanēs gan vecās un labi zināmās dziesmas, gan jauni skaņdarbi no topošā albuma.

28. martā plkst. 18.00
Grupas “The Sound Poets” akustiskais koncerts “Klusāk”
Latgales vēstniecībā GORS, Lielā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 12,00–22,00 €   latgalesgors.lv
Atkāpties no ierastā zināmu dziesmu skanējuma, izmēģināt jaunus instrumentālus salikumus un galu galā nonākt pēc iespējas nepastarpinātā kontaktā ar klausītājiem ir tas, kas jau iepriekš akustiskos koncertus darījis tik mīļus gan publikai, gan grupai. Pēc mūziķu teiktā, koncertprogrammas nosaukums “Klusāk” ir tāpēc, ka skanējuma jauda būs pieklusinātāka, bet ne mazāka, grupa to vienkārši vērsīs vairāk uz iekšpusi, dziesmu jēgu un vēstījumu pastāstot citādākās skaniskās nokrāsās.

29. martā plkst. 17.00
Aleksandrs Ivanovs un grupas “Rondo” 35 gadu jubilejas koncerts
Latgales vēstniecībā GORS, Lielā zāle, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 20,00–40,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Kopš laika, kad pirmoreiz ieskanējās grupas mūzika, pagājuši jau 35 gadi. “Rondo” ir unikāla grupa, kuru raksturo ar visdažādākajiem epitetiem un salīdzinājumiem – no “pašmāju Rolling Stones” līdz “Krievijas Rodam Stjuartam”. “Бледный бармен”, “Я буду помнить”, “Боже, какой пустяк!”, “Московская осень” – šos hitus un daudzas citas dziesmas zāle vienmēr dzied līdzi, un tā ir vairāku paaudžu iemīļotā mūzika. Koncerts ir tikšanās ar daudzu skatītāju jaunību.

29. martā plkst. 18.00
“Vakariņas ar muļķi”. Rēzeknes teātra “Joriks” komēdija
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 5,00–7,00 €   teatrisjoriks.lv
Pjērs Brošāns ir nedaudz snobisks izdevējs, kurš izklaidējas kopā ar sev līdzīgiem domubiedriem iknedēļas vakariņās, kuru galvenais nosacījums ir – katram jāpaņem līdzi kāds vientiesis – muļķis. Saprotams, ka muļķis nezin, ka šajās vakariņās viņš ir galvenais izsmiekla objekts. Ierasto notikumu gaitu izjauc radikulīta lēkme, kuras dēļ galvenais varonis ir spiests palikt mājās un turklāt kopā ar savu muļķi Piņonu, un tālākie notikumi attīstās ģeometriskajā progresijā – jo vairāk muļķis palīdz, jo nelabojamāka kļūst situācija, un gala rezultātā tā izvēršas par katastrofu – pazaudēta sieva, mīļākā, nodokļu inspektora vizīte mājās.   
Režisors: Genādijs Voronovs. Scenogrāfija: Marfa Gudkova (Krievija). Lomās: Aivars Pecka, Marats Efendijevs, Jekaterina Garfunkele, Tatjana Suhiņina-Pecka, Edvīns Klimanovs, Vladimirs Petrovs un Genādijs Voronovs.
Izrāde krievu valodā. Izrādes ilgums: 2h (ar starpbrīdi).   
Ieteicamais vecums: 12+

Līdz 30. martam
Jānis Igoveņs. Darbu izstāde “Latgales ainavas”
Lūznavas muiža, Pils ielā    8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Ieejas maksa muižā: 1,50–2,00 €   luznavasmuiza.lv
Mākslinieks Jānis Igoveņs dzimis Rēzeknes novada Kaunatas pagasta Lielo Batņu ciemā 1941. gadā. No 1992. līdz 2005. gadam Igoveņs vadījis Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolas Koka mākslinieciskās apstrādes nodaļu, 1994. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvis mākslas maģistra grādu vizuāli plastiskās mākslas apakšnozarē. J. Igoveņa talants izpaužas koktēlniecībā, koka restaurācijā, glezniecībā, reklāmmākslā un kultūras norišu organizēšanā. Mākslinieks izstādēs piedalās jau kopš 1967. gada. Gleznās poetizētas dzimtās Rāznas āres: zaļo mežu, zemes gaišo ceļu, saules izrotāto zilo ezeru ūdeņu cikli. Mākslinieks mīl pārsteigt ar veiksmīgiem eksperimentiem eļļas krāsās. Dekoratīvajā glezniecībā J. Igoveņam svarīgs ir ne tikai zīmējums. Gleznieciskās emocijas viņš mēdz risināt gan dekoratīvā otas triepienā, gan intīmā, savdabīgā svītrinājuma manierē, radot tepliski ažūrainu ilūziju.

Līdz 19. aprīlim
Juris Soikans. Izstāde “Maģiskais reālisms”
Mākslas galerija, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Bezmaksas latgalesgors.lv
Izstāde veltīta ekstraordinārai personībai – māksliniekam, teorētiķim, mākslas kritiķim un pedagogam Jurim Soikanam (1920–1995). Izstādes ierosme ir mākslinieka simts gadu jubileja, kas šogad apritētu 12. aprīlī. Jura Soikana daiļrade un tās attīstības trajektorijas ir ievērojami plašas kā arī iezīmē būtiskas 20. gs. otrās puses Latvijas kultūras un mākslas vēstures lappuses, kas saistītas ar trimdu, migrāciju un kultūru mijiedarbību globālā un lokālā kontekstā. Mākslinieka radošais mantojums atklāj dažādu disciplīnu pārklāšanos (vizuālo mākslu, dzeju, mūziku, mākslas kritiku un teoriju) un ļauj novērtēt to savstarpējo mijiedarbību un reģistrēt viņa radošās darbības sava veida unikalitātei konkrētā laika un telpas kontekstā. Izstāde ir arī ir solis trimdas vēstures pārskatīšanā un tās aktualizēšanā, paplašinot zināšanas un līdzšinējos pieņēmumus par Latvijas mākslas un vēstures norisēm.
Izstāde apskatāma koncertzāles divos stāvos no otrdienas līdz svētdienai no plkst. 12.00 līdz 22.00, bet pirmdienās no 12.00 līdz 18.00.

Trešdienās un sestdienās plkst. 10.00–15.00
Rēzeknes Zaļās sinagogas apskate
Rēzeknes Zaļā sinagoga, Krāslavas ielā 5
Trešdienās un sestdienās – brīva, tālr. 26615683 sinagoga.lv
Pēc pieteikuma skolēnu grupām piedāvājam muzejpedagoģisko programmu “No Purima līdz Hanuka svētkiem”. Pēc pieteikuma pieaugušo grupām – dokumentālās filmas “Izdzīvošanas sindroms” (par Rēzeknes ebreju vēsturi) demonstrējums. Grupām iespējamas ekskursijas arī citā laikā.


IZGLĪTOJOŠAIS DARBS muzejā rezekne.lv/latgales-kulturvestures-muzejs

No 3. līdz 31. martam
Muzejpedagoģiskā programma “Dzied circenītis aizkrāsnē”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma sākumskolas, pamatskolas skolēniem. Nodarbības ilgums: 60 min.
1941. gada 14. jūnijs un 1949. gada 25. marts Latvijas vēsturē atstājis sāpīgas atmiņas: dažādu tautību, vecumu un dzimumu ļaudis tika izvesti uz Sibīriju, viņu vidū arī bērni. Pieminot šos vēstures notikumus, aicinām skolēnus iepazīt uz Sibīriju aizvesto bērnu likteni, viņu pārdzīvojumus un ikdienas dzīvi svešumā. Programma izstrādāta, izpētot muzeja krājuma dokumentus, fotogrāfijas, izmantojot izsūtīto cilvēku atmiņu materiālu. Nodarbībā skolēni iesaistās situāciju izspēlē un, aplūkojot muzeja priekšmetus – izsūtīto personīgās mantas, meklē atbildes uz jautājumiem: “Ko domāja un par ko sapņoja bērni svešumā?”
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.   

No 3. līdz 31. martam
Muzejpedagoģiskā programma “Seno latgaļu dzīvesveids”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas skolēniem. Nodarbības ilgums 60 min.   
Nodarbības laikā skolēniem tiek piedāvāts iepazīties ar 10.–13. gs. vēsturi tagadējās Latvijas teritorijā un vienu no senākajām baltu ciltīm – senos latgaļus un viņu atstāto kultūrmantojumu. Programmas gaitā tiek aktualizētas tādas tēmas kā senais latgaļu apģērbs, seno latgaļu rotas, seno latgaļu mājvieta un apmetņu vietas, apbedījumu kultūra, amatniecība. Skolēniem būs iespēja iepazīties arī ar seno latgaļu rotām no Latgales Kultūrvēstures muzeja krājuma un uzzināt, kas piemēram, ir arhaiskais vienas adatas pinums.
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.   

No 3. līdz 31. martam
Muzejpedagoģiskā programma “Pirmo reizi izstādē”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma pirmsskolas bērniem, sākumskolas un pamatskolas skolēniem. Nodarbības ilgums: 60–90 min. Programma tiek vadīta kādā no muzeja izstādēm. Nodarbības laikā skolēni tiek iepazīstināti ar mākslas izstādes iekārtojumu, rosinot attīstīt skatīšanās, domāšanas un vērtēšanas prasmes, mudinot mutiski izteikt gūtos iespaidus. Praktiska darbošanās – zīmēšana, pielietojot iepazītos mākslas izteiksmes līdzekļus. Piesakoties uz programmu, tiek paziņota informācija par līdzi ņemamajiem materiāliem (zīmuļi, krītiņi).
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.

No 3. līdz 31. martam
Muzejpedagoģiskā programma “Kā top maize?”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma pirmsskolas bērniem, sākumskolas, pamatskolas skolēniem. 40–60 min. Improvizēta maizes tapšanas procesa izspēle, izzinot cepšanas tradīcijas, cepšanā lietotos senos saimniecības traukus. Nodarbībā skolēni iepazīs video mācību materiālu “Nu gryuda leidz maizis klaipam” (17 min., latgaliešu val., ar subtitriem latviešu un angļu val.). Video filmiņa ir muzeja speciālistu veidots pētījums, kas ataino maizes ceļu – graudu sēju, labības augšanu, kulšanu, graudu malšanu, maizes cepšanas tradīcijas Latgalē u.c. Pēc čakli padarīta darba – kopīga sēšanās pie lielā saimes galda un kādas maizes šķirnes nogaršošana, un siltas zāļu tējas dzeršana.
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.

No 3. līdz 31. martam
Muzejpedagoģiskā programma “Zemes dzīļu noslēpumi”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma sākumskolas un pamatskolas skolēniem. Nodarbības ilgums: 40–60 min.   
Praktiski, darbojoties grupās, dalībnieki noskaidros, ko var atrast zemes dzīlēs un cik liela nozīme senvēstures pētīšanā, senču sadzīves izzināšanā ir arheoloģiskajiem izrakumiem. Skolēni iejutīsies arheologa lomā un veiks “izrakumus“ ar smiltīm piepildītā koka kastē, pēc tam analizējot atradumus. Nodarbības laikā skolēni padziļina zināšanas par vēsturi, kultūrvēsturi, mācās izprast, cik svarīgi ir saudzīgi izturēties pret vidi. Nodarbībā skolēni varēs iepazīties gan ar 1980.–1983. g. arheoloģiskajos izrakumos atrastajām senlietām, gan ar arheoloģisko izrakumu materiāliem, kas iegūti Rēzeknes viduslaiku pilskalna aizsardzības zonā 2010. g. pirms Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” celtniecības.
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.   

No 3. līdz 31. martam
Muzejpedagoģiskā programma “Māla pikuča piedzīvojumi”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas skolēniem, apmeklētājiem ar redzes traucējumiem. Nodarbības ilgums: 40–50 min., izvēloties veidošanu – 1 stunda 20 min. Virtuālajā keramikas spēlē “Māla pārvērtības” skolēni vizuāli uzskatāmā veidā tiek iepazīstināti, kā atrodams māls, kā to pārstrādā, kā veido keramikas trauku, kāds ir apdedzināšanas process. Lielākās keramikas ekspozīcijas Latvijā un pasaulē apskate un uzdevumu pildīšana. Suvenīra veidošana no māla. Izveidotie darbi tiek atdoti līdzņemšanai to autoriem.   
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.

Visu gadu
Latgales Kultūrvēstures muzeja ekspozīcija “Latgales glezniecība”
Rēzeknes Mākslas nams, 18. novembra ielā 26
Ieejas biļete ekspozīcijā individuālajiem apmeklētājiem: skolēniem, studentiem – 0,50 €, pirmsskolas vecuma bērniem – ieeja brīva, pieaugušajiem – 2,00 €. Uzziņas un ekskursiju pieteikšana pa tālr. 29637905   rezekne.lv
Mākslas izpausmes Latgalē no 20. gs. 30. g. līdz mūsdienām, vecmeistaru, viņu sekotāju un jaunākās paaudzes mākslinieku darbi. RMDV Mākslas namā – atjaunotajā 19. gs. beigu–20. gs. sākuma savrupmājas interjera 9 telpās lieliski iekļaujas Latgales glezniecības vecmeistaru, viņu sekotāju un jaunākās paaudzes mākslinieku darbi.
Mākslas namā eksponēti vecmeistaru Franciska Varslavāna, Alberta Filkas, Staņislava Kreica, Vitālija Kalvāna, Arvīda Egles, Leona Tomašicka u. c. darbi, trimdas mākslinieku – Jura Soikana, Jāņa Gaiļa, Jāņa Gorsvāna – darbi, rēzekniešu Jakova Beketova, Antona Kūkoja, Jāņa Undas, Helēnas Svilānes-Kuzminas, Osvalda Zvejsalnieka, Antona Rancāna, Elgas Pauras, Vladislava Paura, Jura Brieža, Pāvela Ostapceva un citu Latgales mākslinieku darbi.
Darba laiks: O. 10.00–18.00; P. 10.00–18.00; S. 10.00–16.00. Apmeklējumu lūgums iepriekš pieteikt pa tālr. 29637905
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.


Rēzeknes BIBLIOTĒKU aktualitātes rezeknesbiblioteka.lv

Tematiskie pasākumi, radošās darbnīcas
13. martā plkst. 14.00
Radošā darbnīca “Sapņu ķērāji”
Rēzeknes Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37

18. martā plkst. 15.00
Tikšanās RCB lasītāju klubiņā “LASIs” “Atklāt sevī radošo dzirksti” (viesis – radošā rēzekniete Svetlana Belova)
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81

19. martā plkst. 15.00
Tematisks pasākums “Tā pati pilsēta pie upes” Rēzeknes pilsētvidē UNESCO LNK tīkla “Stāstu bibliotēkas” ietvaros
Rēzekne, Centra rajons. Tikšanās vieta pie Rēzeknes Centrālās bibliotēkas ieejas Atbrīvošanas alejā 81

25. martā plkst. 15.00
Tematisks pasākums “Kas jāzina mūsdienu eiropietim par 21. gs. informācijas un komunikācijas tehnoloģijām” sadarbībā ar EDIC Austrumlatgalē
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81

26. martā plkst. 10.00
Skaļās lasīšanas reģionālais čempionāts
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81

27. martā plkst. 13.00
Bibliotekārā stunda skolēniem “Mediji – vakar, šodien, rīt” par mediju un informācijas pieeju un manipulācijām
Rēzeknes 2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166

Radošo darbu izstādes
No 2. marta līdz 14. aprīlim
Ludmilas Romanovas rokdarbu izstāde “Puķes zied saulē, sievietes – mīlā” no cikla “Radošie lasītāji”
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 2. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81

4.–18. martā
Žurnālu un rokdarbu izstāde “Sievietes vaļasprieku pasaule” (sadarbībā ar Pensionāru dienas centra rokdarbniecēm)
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81

No 13. marta līdz 13. aprīlim
Radošo darbu izstāde “Sarmītes Krasovskas sapņu ķērāji”
Rēzeknes Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37

Literatūras izstādes


Pasākumos dalībnieki un apmeklētāji tiks fotografēti/filmēti un foto/video tiks publiskoti nekomerciālos nolūkos Rēzeknes pašvaldības sociālo tīklu kontos, tāpat var tikt izmantoti Domes mājas lapā un reklāmas materiālos. Ja kāds no apmeklētajiem pamana sevi pasākumu galerijās un noteikti nevēlas šo foto publiskošanu, lūdzu, sazinieties ar pasākuma organizatoru.

Pasākumu programmā iespējamas izmaiņas, sekojiet informācijai!
DOC: Marts Rēzeknē 2020

Sekojiet jaunumiem: rezekne.lv
facebook.com/RezeknesKulturasUnTurismaCentrs
twitter.com/RezekneKulTur
draugiem.lv/kulturasunturismacentrs

Informāciju apkopoja Maija Upeniece, pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” reklāmas speciāliste, tālr. 26106775, e-pasts: maija.upeniece@rezekne.lv

Pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”
Juridiskā adrese: Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē
Faktiskā adrese: Pils ielā 4, Rēzeknē, tālr. 646 07672, 26106775 (admin.), 28667725 (grāmatv.), rezekne.lv

Tūrisma attīstības centrs, Krasta ielā 31, Rēzeknē, tālr. 64622222, 26332249
latgale.travel; facebook.com/RezeknesTIC   


2007 Entwicklungsagentuir der Region Latgale