Diese Seite ist aus dem Portal der Tourismusinformation von Latgale ausgedruckt
Webadresse: http://www.visitlatgale.com/de/events/view?id=3740

PASĀKUMI Rēzeknē JANVĀRĪ, 2020

02.01.2020-31.01.2020, Rēzekne
4. janvārī no plkst. 10.00–18.00
Ģimenes sestdiena
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Ieeja – brīva, tālr. 64622464 rezekne.lv
Katra mēneša pirmajā sestdienā ieeja uz muzeja ekspozīcijām un izstādēm ir brīva. Ziemā (līdz 31. maijam) Latgales Kultūrvēstures muzejs apmeklētājiem atvērts pēc rudens–ziemas darba laika: otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien, sestdien no plkst. 10.00–18.00, svētdien, pirmdien – slēgts.

4. janvārī plkst. 13.00
Audriņu traģēdijas atceres pasākums “Piemiņas tikšanās”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Atbrīvošanas alejā 97
Bezmaksa   rezekne.lv
Pasākums notiek sadarbībā ar Rēzeknes novada Audriņu pagastu un Rīgas Geto muzeju.
Par godu Latvijas Republikas Neatkarības 100. gadadienai    biedrība “Šamir” un Rīgas geto un Holokausta muzejs Latvijā rīko ceļojošu izstādi par Latvijas ebreju vēsturi “Kultūras tilti”.   
Pirmoreiz izstādi Parka Austrumu sinagogā, Ņujorkā, 17. novembrī prezentēja Rīgas geto muzeja darbinieki un holokausts Latvijā. Viņu apmeklēja vairāk nekā 120 cilvēku, kas bija gan pirmās emigrācijas paaudzes pārstāvji no Latvijas, gan viņu bērni un mazbērni, kā arī uzaicinātie tikšanās viesi. Izstādi atbalstīja: Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Liepājas Ebreju mantojuma fonds un LNK Labdarības fonds. Izstāde Ņujorkā tika organizēta ar organizācijas “Latvijas ebreji pārdzīvojušie holokaustu” atbalstu.

4. janvārī plkst. 18.00
Grupas “Rikši“ albuma atklāšanas svētki “trīp!”
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 10,00–15,00 €   latgalesgors.lv
“Gadkrāsu ballīte” – tā latgaliešu postfolkloras grupa “Rikši” piesaka sava jaunā albuma “trīp!” atklāšanas svētkus. Albums ir ilgi lolots un gaidīts, tajā apkopotas Rēzeknes puses gadskārtu ieražu dziesmas grupas dalībnieku aranžijās, turklāt paši “Rikši” ieguvuši citādāku skanējumu. Jaunās programmas stāsts ir par emocijām un pieredzēm, kas tiek gūtas dažādu laika posmu piedzīvojumos.

8. janvārī plkst. 15.00 izstādes atklāšana!
Apskatāma no 8. janvāra līdz 1. februārim
Ļubovas Ceļapīteres gleznojumu izstāde “Lielie kaķi”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja   rezekne.lv
Ļubova Ceļapītere pēc izglītības ir angļu valodas filoloģe un nozares literatūrzinātniece, taču pašlaik ir aizrāvusies ar zīmēšanu un gleznošanu guašas tehnikā. Savulaik, dzīvojot Ašhabadā pie Afganistānas robežas, ir pabeigusi arī mākslas skolu, tāpēc šī pievēršanas mākslas valodai un tās izteiksmes līdzekļiem ir likumsakarīga, atsaucot atmiņā skolā iegūtās zināšanas. Autori aizrauj dabas tēmas, visvairāk – dzīvnieki un ziedi, taču pēdējā laikā arī vispārcilvēciskas tēmas kā, piemēram, mātes un bērna savstarpējā saikne. Šajā gleznojumu sērijā “Lielie kaķi” apmeklētāji varēs ieraudzīt lielo kaķu dzimtas pārstāvju – lauvas, tīģera, pumas, leoparda u. c. – tuvinātus portretējumus, starp kuriem noteikti būs atrodams arī kāds mājas kaķēna portrets. Pašlaik, Ziemassvētku gaidīšanas laikā, Ļ. Ceļapītere iesaistījusies mācību centra “Austrumvidzeme” programmā, kur bērniem vadīs radošās meistarklases, lai izgatavotu Ziemassvētku pārsteiguma dāvanas gan savējiem, gan vientuļiem senioriem.

9. janvārī plkst. 19.00
Viljams Šekspīrs “Otello”. Rēzeknes teātra “Joriks” melodrāma
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 7,00 € teatrisjoriks.lv
Viljama Šekspīra luga “Otello” ir viena no pasaules dramaturģijas virsotnēm. Rēzeknes teātra “Joriks” iestudējumā redzēsiet divu galējību atspoguļojumus – poētiskās un ikdienišķās, maigās un nežēlīgās, mīlošās un nāvējošās, cilvēciskās un mežonīgās, kuru krustpunktā rodas mūžīgais mīlestības stāsts. Ikkatrā no mums reizēm ir paslēpies Otello.
Režisors: Antons Kiseļuss (Igaunija). Scenogrāfija: Olga Galicka (Krievija). Aktieri: Sandija Dovgāne, Jekaterina Garfunkele, Edijs Zalaks, Eduards Johansons, Māris Skrodis.
Izrāde latviešu valodā. Izrādes ilgums 1h 45 min. (bez starpbrīža). Izrādes ieteicamais vecums 14+

Līdz 9. janvārim
Jolanta Ābele un Una Gura “Rapsodija sievišķībai”
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads luznavasmuiza.lv
Divu mākslinieču kopdarbu izstādē “Rapsodija sievišķībai” viens otru caur krāsām, faktūrām un formām papildinās Unas Guras keramikas darbi un Jolantas Ābeles gleznas. Una Guras keramikas kolekciju veido divas darbu sērijas, viena no tām ir lielformāta darbi, kas noklāti ar ritmisku pumpu rakstu, kas atklāj papildus dimensiju. Šīs sastingušās bioformas iespiežas visumā un viedo savu vibrāciju telpā, kurā atrodas. Otrā, mazā darbu sērija ir siluetā veidota kā sastinguši burbuļi, kas tiecas augšup cauri biezai ūdens kārtai. Savukārt Jolantas Ābeles glezniecības pamatdoma ir filozofija, jautājuma uzdošana sabiedrībai vai pārdomu veidojoši dzīves fakti. Pieskāriens audeklam, kas maina izpratni par lietām, mijiedarbība starp krāsām, kas rada brīnumu. Izdzīvot dzīves notikumus un sajūtas – gleznojot. Dotā iespēja caur radošo pamatdoma ir filozofija, jautājuma uzdošana sabiedrībai vai pārdomu veidojoši dzīves fakti. Izstādes “Rapsodija sievišķībai” darbu brīvā formā pasniegtais romantisms caur simboliem un priekšstatiem ir sava veida vēstījums par juteklisko un netveramo sievišķīgo valdzinājumu, kas ataino notiekošos procesus un ilgas pēc identitātes mūsdienu sabiedrībā.

10. janvārī plkst. 18.00
Art-grupas “Belorusi” Jaungada koncerts
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 15,00 € NBKN tālr. 64622182
Art-grupas “Belorusi” Jaungada koncerts ir aizraujošs balsu un emociju šovs – Ziemassvētku un Jaunā gada mūzika no dažādām planētas vietām. Mūzikas stilu un žanru pretstats, neticami balss paņēmieni, dinamisku darbu apvienojums mūsdienu aranžējumos un a’capella. Joku dziesmas un meistarīgi vokālie numuri – “Klusā nakts”, “Jingle” zvani, baltās ziemas dziesmas, kā arī pasaules hīti un oriģinālkompozīcijas.
Kolektīvu veido 5 solisti ar unikālām balsīm un ar augstāko muzikālo izglītību. Koncerta laikā skan satriecoši ansambļa dziedājumi un vienlaikus tiek saglabāta katra solista spilgtā individualitāte. Dzīva vokālā skaņa un lielisks noskaņojums garantēts!

10. janvārī plkst. 19.00
Koncertizrāde “Lubāns un Rāzna”
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 10,00–18,00 €   latgalesgors.lv
Muzikālās teātra-studijas “Baltie lāči” dziesmu spēles “Lubāns un Rāzna” pamatā ir Andra Baltača stāsts un dzeja, kuru caurvij dažādu autoru jaunradītas un pazīstamas dziesmas, kā arī latviešu tautasdziesmu apdares. Koncertā piedalīsies: soliste Olga Rajecka, Dainis Skutelis un Andris Baltacis, teicējs Andris Eriņš, “Ezeru zemes orķestris” Alda Kises vadībā – Inga Zeile (vijole), Ainis Rudzītis (ģitāra), Aivars Meijers (basģitāra), Mārtiņš Leišavnieks (pūšamie instrumenti), Deniss Smirnovs (sitamie instrumenti), grupas “Dricānu Dominante” un “Ginc un ES”.

11. janvārī plkst. 16.00
Starptautiskais Ziemassvētku dziesmu festivāls. Koncerts “Dzīvas Ziemassvētku tradīcijas”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Atbrīvošanas alejā 97
Ieeja ar ielūgumiem, ko var saņemt NBKN kasē, tālr. 64622182   rezekne.lv
Koncertā NBKN piedalās Rēzeknes mazākumtautību amatiermākslas kolektīvi “Jutrzenka”, “Zdravinka”, “Bereģiņi”, “Harmonija”, “Ručejok”, “Kolorīts”, “Debeszils zieds”, “Suzorje”. Koncerta īpašais viesis – ansamblis “Mžavka” (Kruklanki, Polija).
Starptautiskais Ziemassvētku dziesmu festivāls notiek sadarbībā ar Latvijas Poļu savienību. Festivāla koncerti notiks Rēzeknes, Krāslavas kultūras centros, katedrālēs un lūgšanu namos.

11. janvārī plkst. 17.00
Viestura Kairiša filmas “Piļsāta pi upis” Rēzeknes pirmizrāde
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 5,00 €, GORS   latgalesgors.lv
“Piļsāta pi upis” ir attiecību stāsts uz pagājušā gadsimta 30.–40. gadu vēsturisko pārmaiņu fona. Scenārija pamatā ir latviešu trimdas autora Gunara Janovska tāda paša nosaukuma romāns. Filmas galvenajam varonim Ansim ir nevainīga profesija – daiļkrāsotājs, un viņš ir pieprasīts pie visām varām, kas piecu gadu laikā nomainās vairākkārt. Patētisko ulmaņlaiku vietā nāk skarbie režīmi – komunisti, tad nacisti. Anša iecerētā ir ebreju meitene Zisla, taču jaunās sievietes tēvs liek mīlai šķēršļus. Anša dzīvē uzrodas arī glītā latviete Naiga. Režisors – Viesturs Kairišs.

12. janvārī plkst. 16.00
Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” koncertprogramma “Ziemassvētku gaisma”
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 5,00–12,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Pareizticīgo Ziemassvētku programmā “Ziemassvētku gaisma” būs iespēja dzirdēt krievu pareizticīgo tradicionālos garīgos dziedājumus, kā arī Rahmaņinova, Česnakova, Balakirjeva un citu komponistu mūziku diriģentes Jūlijas Hutoreckajas, kura ir no Sanktpēterburgas, vadībā. Viņa ir viena no jaunākajām un perspektīvākajām pasaules koru un simfonisko orķestru diriģentēm, kas savu karjeru iesāka jau 15 gadu vecumā, atskaņojot Čaikovska, Rahmaņinova darbus. Uzvaras starptautiskajos konkursos viņai pavēra durvis uz daudzu pasaules koncertzāļu skatuvēm.

14. janvārī plkst. 19.00
Pēc Ļ. Tolstoja romāna motīviem “Anna Kareņina”. Rēzeknes teātra “Joriks” izrāde-monologs
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 7,00 €   teatrisjoriks.lv
Monoizrāde par Annu Kareņinu. Režisors: Sergejs Sotņikovs. Lomās: Tatjana Suhiņina-Pecka.
Sergejs Sotņikovs par izrādi: “Šodien jārunā par cilvēku savstarpējām attiecībām. Mēs daudz runājam par politiku, par kaut kādām sociālām problēmām, bet ļoti maz atceramies par cilvēku kā tādu. Mūsdienās cilvēks kā personība pēkšņi kļuvis nevajadzīgs, par viņu aizmirsis. Tāpēc, manuprāt, šī Annas Kareņinas personības izpēte liek mums paskatīties uz sevi un vērsties pie sevis ar ļoti svarīgiem jautājumiem – kas ir mīlestība? Kas ir kaisle? Vai mīlestība ir līdzvērtīga vai ne? Kādas vērtības cilvēkam ir? Kas viņam ir svarīgs? Tāpēc šajā ziņā Ļ. Tolstoja romāns dod ļoti svarīgas atbildes uz šiem jautājumiem.
Izrāde krievu valodā. Izrādes ilgums 1h 10 min. Ieteicamais vecums: 14+

16. janvārī plkst. 19.00
Ingmars Bergmans “Rudens sonāte”. Rēzeknes teātra “Joriks” skaņdarbs četratā
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielās zāles skatuve, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 7,00 €   teatrisjoriks.lv
Ciema mācītāja sieva Eva uzaicina savu māti Šarloti ciemos. Viņas nav tikušās septiņus gadus. Māte ir pasaulslavena pianiste, meita divu grāmatu autore un mūzikas pasniedzēja. Šarlote ir tikko zaudējusi savu mīļoto vīru. Eva savu dzīvi ir izvēlējusies ziedot rūpēm par savu slimo māsu Helēnu. Eva nekad nav izjutusi mātes mīlestību un iespējams pat vaino Šarloti sava tēva nāvē, ka viņa nemīl savu vīru Viktoru un nespēj samierināties ar sava dēla nāvi, kurš miris traģiskā negadījumā četru gadu vecumā, tā arī nesastopot savu vecmammu. Šarlote, nespējīga atzīt savas kļūdas, gatava atpirkties un vienlaicīgi dziļi vientuļa personība, kuras vienīgā, patiesā aizraušanās ir mūzika, vienīgi caur to viņa ir spējīga nodot savu pasaules izjūtu.
Režisors: Mārtiņš Eihe. Lomās: Sandija Dovgāne, Esmeralda Ermale, Māris Skrodis un Kārlis Tols.
Izrāde latviešu valodā. Izrādes ilgums: 1h 40min (bez starpbrīža). Ieteicamais vecums: 16+

18.–19. janvārī
Latvijas Valsts čempionāts 10 dejās un Latgales kauss 2020
Lielā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 8,00–20,00 €   latgalesgors.lv   Sekojiet informācijai!

21. janvārī plkst. 14.00
Vēstures mirkļu pietura “Latgales atbrīvošanai – 100”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Bezmaksas, tālr. 64622464   rezekne.lv
Pirms simts gadiem Latvijas armija kopā ar Polijas bruņotajiem spēkiem atbrīvoja Latgali no lieliniekiem. Vēstures mirkļu pieturā ielūkosimies gadsimtu senajos notikumos.

21. janvārī   
100 gadi kopš Latgales atbrīvošanas no lieliniekiem   
pie Latgales atbrīvošanas pieminekļa “Vienoti Latvijai”
Bezmaksa   rezekne.lv
Informācija par pasākumiem, kas veltīti Latgales 100. atbrīvošanas gadadienai no lieliniekiem, tiks papildināta.
Par Latvijas Neatkarības kara gaitu un Latgales atbrīvošanu no lieliniekiem 1920. gadā izlasi šeit

Līdz 23. janvārim
Ilmāra Medinieka darbu izstāde “Meklējot līdzsvaru”
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Atklāšanas pasākums – bezmaksas. Ieejas maksa muižā: 1,00–1,50 €   luznavasmuiza.lv
Ilmāra Medinieka radošā darbība ir aizsākusies, meklējot līdzsvaru… Līdzsvaru starp ikdienas darbošanos un savu unikālo pašizpausmi. Ilmāra darbu pamatā ir sajūtu radīšana – veidošana – materializēšana kontrastu piesātinātās koka mozaīkās, košu un dzīvīgu krāsu gleznās, kā arī funkcionālā matērijā – interjera dekoros, savukārt Ilmāra radītie koka rāmji ir gan ietvars, gan turpinājums mākslas darbam. Ilmāra Medinieka radošā darbība aizsākusies Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolā, apgūstot keramikas jomu. Pēcāk ilgi un aktīvi gadi pavadīti uzņēmējdarbības vidē, līdz atkal uzsākti pašizpausmes meklējumi. Savas prasmes Ilmārs veidojis un apguvis gan studējot vides dizainu Rēzeknes Augstskolā, gan atsevišķos kursos un pašmācības ceļā. Pēdējos gados Ilmārs ir pievērsies tikai mākslinieciskai pašizpausmei. Balstoties uz praktisko pieredzi darbā ar koka materiālu, šobrīd koka materiāls tiek atdzīvināts skaistos, sajūtu piepildītos mākslinieciskos darbos.

24. janvārī plkst. 19.00
Grupas “Lata Donga” koncertprogramma “Variācijas”
Mazā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 12,00–15,00 €, GORS   latgalesgors.lv
Pasaules mūzikas grupas “Lata Donga” kodolu veido ģimene – Aīda Rancāne, Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne un Andris Kapusts, kura jau trešajā paaudzē izpilda tautas mūziku. Grupas īpašā muzikālā pievilcība saistās ar emocionālo, savdabīgi piesātināto un iedvesmojošo balsu skanējumu. Albumā uzņemtās melodijas pārstāv dažādus stilus, tās arī nāk no dažādiem novadiem. Attiecīgi, atšķirīgi dažādās dziesmās ir arī variēšanas paņēmieni.

Līdz 25. janvārim
“Vēl viens... Citāds rīts”. Silvas Linartes retrospektīva no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja   rezekne.lv
Mākslinieces un mākslas pedagoģes Silvas Linartes (1939–2018) gleznu izstāde ir ievērojama mākslinieces darbu retrospekcija no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas. 70 izstādītie mākslas darbi rādīs desmit gadu laikā tapušo radošo mantojumu un atklās izcilās Latgalē dzimušās mākslinieces glezniecisko meistarību.

25. janvārī plkst. 15.00
“Oberton String Octet” (Austrija) un vijolnieks Jevgēnijs Čepoveckis. Koncertprogramma “Stīgu oktets”
Lūznavas muiža, Pils ielā 8, Lūznavā, Rēzeknes novads
Biļetes: 8,00–12,00 €   luznavasmuiza.lv
Vijolnieks Jevgēnijs Čepoveckis dzimis Rīgā, mācījies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā un Pāvula Jurjāna mūzikas skolā. Viņa skolotāji – Dace Bērzāja, Romāns Šnē un Pēteris Vasks. Vairākkārt plūcis uzvaras laurus Latvijas un starptautiskajos vijolnieku konkursos. 2020. gada sākumā piepildīsies vijolnieka iecere uz Latviju atvest savu Austrijā bāzēto ansambli “Oberton String Octet”, kurā apvienojušies spilgti jaunie mūziķi no Austrijas, Ungārijas, Krievijas, Ukrainas, Itālijas, Slovēnijas un Latvijas.

25. janvārī plkst. 18.00
PIRMIZRĀDE! Rēzeknes teātra “Joriks” komēdija “Vakariņas ar muļķi”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 5,00–7,00 €   teatrisjoriks.lv
Pjērs Brošāns ir nedaudz snobisks izdevējs, kurš izklaidējas kopā ar sev līdzīgiem domubiedriem iknedēļas vakariņās, kuru galvenais nosacījums ir – katram jāpaņem līdzi kāds vientiesis – muļķis. Saprotams, ka muļķis nezin, ka šajās vakariņās viņš ir galvenais izsmiekla objekts. Ierasto notikumu gaitu izjauc radikulīta lēkme, kuras dēļ galvenais varonis ir spiests palikt mājās un turklāt kopā ar savu muļķi Piņonu, un tālākie notikumi attīstās ģeometriskajā progresijā - jo vairāk muļķis palīdz, jo nelabojamāka kļūst situācija, un gala rezultātā tā izvēršas par katastrofu – pazaudēta sieva, mīļākā, nodokļu inspektora vizīte mājās.
Režisors: Genādijs Voronovs. Scenogrāfija: Marfa Gudkova (Krievija). Lomās: Aivars Pecka, Marats Efendijevs, Jekaterina Garfunkele, Tatjana Suhiņina-Pecka, Edvīns Klimanovs, Vladimirs Petrovs un Genādijs Voronovs.
Izrāde krievu valodā. Izrādes ilgums: 2h (ar starpbrīdi). Ieteicamais vecums: 12+

25. janvārī
Rēzeknes un novada senioru kolektīvu draudzības koncerts “Tējas vakars svecīšu gaismā”
Rēzeknes kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3
Bezmaksa   rezekne.lv   Sekojiet informācijai!

28. janvārī plkst. 14.00 un 18.00
Teātra trupas “Kvadrifrons” viesizrāde “LV vs RU. Vēsturisks mīlasstāsts”
Mazā zāle, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Biļetes: 8,00 €, GORS (pirmās 80 biļetes uz katru no izrādēm ir bezmaksas)   latgalesgors.lv
“LV vs RU” ir vēsturisks mīlasstāsts par latviešu un krievvalodīgo attiecībām. Izrāde balstīta stāstos par radošās komandas dzīves laikā piedzīvoto. Ikdienišķas atzīšanās mīsies ar aizspriedumainām etīdēm, dokumentāliem video fragmentiem, apcerīgu mūziku, mīlēšanu un lamāšanos. Iestudējuma tapšanas procesā aktieri apgūst viens otra dzimtās valodas. Igors Nazarenko apgūst latviešu un Jānis Kronis krievu valodu, lai varētu uzrunāt to sabiedrības daļu, ar kuru līdz šim ir izvairījušies sazināties valodas barjeras dēļ.

30. janvārī plkst. 18.00
Rēzeknes teātra “Joriks” Jauniešu teātra studijas PIRMIZRĀDE pēc L.Titkova un A.Starotoržska lugas motīviem “Karaliskā govs”
Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, Lielā zāle, Atbrīvošanas alejā 97
Biļetes: 3,00 €   teatrisjoriks.lv
Pasaka ģimenei! Pilī no bezdarbības un skumjām mīt princese Anna. Taču visu pils dzīvi kājām gaisā apgriež rudā, ragainā skaistule – gotiņa Zorka. Govs piedalās karaliskajā sardzē, pin intrigas, dzied dziesmiņas un ar karali spēlē dambreti. Ļaunos soda, iemīlējušos sūta pie altāra, un par sevi arī neaizmirst.   
Mūsdienīga pasaka bērniem no 5 gadu vecuma. Izrāde krievu valodā. Ieteicamais vecums: 5+

Līdz 1. februārim
Spēlfilmas “Nameja gredzens” (2018) tērpu un rekvizītu izstāde
Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: skolēniem un studentiem – 0,50 €, pieaugušajiem – 2,00 €, ar Rēzeknieša karti – bezmaksas ieeja   rezekne.lv
Vēsturisko leģendu par Zemgales karali Nameju kino valodā radījis režisors Aigars Grauba un producents Andrejs Ēķis. Filmas “Nameja gredzens” tērpu māksliniece ir Sandra Sila, kuras uzdevums, strādājot pie tērpu kolekcijas, nav bijis precīzi kopēt arheoloģiskos apģērbus, bet gan veidot kostīmus ar atsauci uz seno tērpu siluetiem, audumu krāsām, rotām. Kopumā filmas vajadzībām radīti vairāk nekā 300 tērpu komplektu, kuru darināšanā piedalījušies daudzi Latvijas amatnieki, kā arī rotu un butaforiju mākslinieki. Izstādē varēs ieraudzīt krāšņākos no filmas tērpiem, kas darināti galvenajiem varoņiem. Kostīmus papildinās rekvizīti no filmēšanai veidotās vides.

Līdz 16. februārim
Alvīnes Bautras gleznu izstāde “Nejaušā eksistence”
Mākslas galerija, Latgales vēstniecība GORS, Pils ielā 4, Rēzeknē
Bezmaksas, GORS latgalesgors.lv
Māksliniece Alvīne Bautra portretē cilvēkus, kuru apveidi šķietami izšķīst tukšā telpā. Izstādē “Nejauša eksistence” māksliniece uzdod jautājumu sev un skatītājiem – kā cilvēka prāts uztver savu esību, sevis paša eksistenci šajā pasaulē, un – vai mūsu eksistence patiešām ir nejauša?


IZGLĪTOJOŠAIS DARBS muzejā rezekne.lv/latgales-kulturvestures-muzej   

No 2. līdz 31. janvārim
Muzejpedagoģiskā programma “Māla pikuča piedzīvojumi”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas skolēniem, apmeklētājiem ar redzes traucējumiem. Nodarbības ilgums: 40–50 min., izvēloties veidošanu – 1 stunda 20 min. Virtuālajā keramikas spēlē “Māla pārvērtības” skolēni vizuāli uzskatāmā veidā tiek iepazīstināti, kā atrodams māls, kā to pārstrādā, kā veido keramikas trauku, kāds ir apdedzināšanas process. Lielākās keramikas ekspozīcijas Latvijā un pasaulē apskate un uzdevumu pildīšana. Suvenīra veidošana no māla. Izveidotie darbi tiek atdoti līdzņemšanai to autoriem.
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.   

No 2. līdz 31. janvārim
Muzejpedagoģiskā programma “Pirmo reizi izstādē”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma pirmsskolas bērniem, sākumskolas, pamatskolas skolēniem. Nodarbības ilgums: 60–90 min. Programma notiek kādā no muzeja izstādēm. Nodarbības laikā skolēni tiek iepazīstināti ar mākslas izstādes iekārtojumu, rosinot attīstīt skatīšanās, domāšanas un vērtēšanas prasmes, mudinot mutiski izteikt gūtos iespaidus. Praktiska darbošanās – zīmēšana, pielietojot iepazītos mākslas izteiksmes līdzekļus. Piesakoties uz programmu, tiek paziņota informācija par līdzi ņemamajiem materiāliem (zīmuļi, krītiņi).
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.

No 2. līdz 31. janvārim
Muzejpedagoģiskā programma “Kā top maize”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Programma pirmsskolas bērniem, sākumskolas un pamatskolas skolēniem. Nodarbības ilgums: 60–90 min. Programma, kuras laikā bērniem ir iespēja iepazīt garo ceļu no grauda līdz smaržīgam maizes klaipam. Programmas laikā skolēni iepazīst autentiskus priekšmetus, kas saistīti ar graudu audzēšanu, miltu izgatavošanu un maizes cepšanu. Kā vienmēr pēc labi padarīta darba – tase kūpošas lauku tējas un rieciens maizes kā apliecinājums, ka nav nekā garšīgāka par maizi!
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem.

No 27. līdz 31. janvārim
Muzejpedagoģiskā programma “Katram sava ābece”
Latgales Kultūrvēstures muzejs, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē
Biļetes: katram skolēnam – 1,50 €, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622464   rezekne.lv
Nodarbības ilgums 40–60 min. Programma pirmsskolas un sākumskolas skolēniem, īpaši gaidīti tieši 1. klases skolēni, kuri tikko kā apguvuši visus alfabēta burtus! Skolās svin Ābeču svētkus, taču muzejā – katram savas ābeces meklējumi un atradumi! Burtu pasaule un alfabēts muzejā – tas viss sagaidīs zinātkāros burtiņmīļus muzejpedagoģiskajā programmā “’Pašiem sava ābece”.
Kultūras ministrijas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” norise bērniem un jauniešiem


Rēzeknes BIBLIOTĒKU aktualitātes rezeknesbiblioteka.lv

Tematiskie pasākumi, radošās darbnīcas un izstāde   
No 2. janvāra–1. februārim
Līvānieša Viktora Tokareva gleznu izstāde “Dabas simfonija”
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 2. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81

9. janvārī plkst. 10.00
Tematiskais pasākums “Iepazīstam grāmatas” (Grāmatu stunda bērniem)
Rēzeknes Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37

16. janvārī plkst. 15.00
Tikšanās RCB lasītāju klubiņā “LASIs” “Stāsts, kas paceļ” (lekcija: par stāstniecību, stāstniekiem un stāstīšanu UNESCO LNK tīkla “Stāstu bibliotēkas” ietvaros)
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81

17. janvārī plkst. 14.00
Žurkas gada radošā darbnīca “Koko un Riko zobdarbnīca”
Rēzeknes Bērnu bibliotēka, Dārzu ielā 37

24. janvārī plkst. 16.00
Tematiskais pasākums bērniem “Ārā auksti, iekšā silti”, kas veltīts Annas Sakses jubilejai
Rēzeknes 2. bibliotēka, Atbrīvošanas alejā 166

29. janvārī plkst. 15.00
Tematiskais pasākums “Iepazīsim ES Padomes prezidējošās valstis! Horvātija” sadarbībā ar EDIC Austrumlatgalē
Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 3. stāvā, Atbrīvošanas alejā 81


Pasākumos dalībnieki un apmeklētāji tiks fotografēti/filmēti un foto/video tiks publiskoti nekomerciālos nolūkos Rēzeknes pašvaldības sociālo tīklu kontos, tāpat var tikt izmantoti Domes mājas lapā un reklāmas materiālos. Ja kāds no apmeklētajiem pamana sevi pasākumu galerijās un noteikti nevēlas šo foto publiskošanu, lūdzu, sazinieties ar pasākuma organizatoru.

Pasākumu programmā iespējamas izmaiņas, sekojiet informācijai!
DOC: Janvāris Rēzeknē 2020

Sekojiet jaunumiem:   rezekne.lv
facebook.com/RezeknesKulturasUnTurismaCentrs
twitter.com/RezekneKulTur
draugiem.lv/kulturasunturismacentrs

Informāciju apkopoja Maija Upeniece, pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” reklāmas speciāliste, tālr. 26106775, e-pasts: maija.upeniece@rezekne.lv

Pašvaldības aģentūra “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs”
Juridiskā adrese: Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē
Faktiskā adrese: Pils ielā 4, Rēzeknē, tālr. 646 07672, 26106775 (admin.), 28667725 (grāmatv.), rezekne.lv

Tūrisma attīstības centrs, Krasta ielā 31, Rēzeknē, tālr. 64622222, 26332249
latgale.travel; facebook.com/RezeknesTIC
2007 Entwicklungsagentuir der Region Latgale